gerbuk.JPG

Враховуючи ситуацію, яка склалася в нашій країні, виховання у молодого покоління почуття патріотизму, відданості справі зміцнення державності, активної громадянської позиції нині визнані проблемами загальнодержавного масштабу.

Педагоги закладів загальної середньої освіти нашої громади приділяють велику увагу формуванню в молодого покоління громадянина - патріота України, підготовленого до життя, з високою національною свідомістю.

Нещодавно, з метою патріотичного виховання учнівської молоді, в міському Палацу культури відбувся конкурс – гра "Я – Патріот" з нагоди Дня Збройних Сил України. Проведення заходу було організовано відділом у справах сім’ї, молоді та спорту спільно з міською громадською організацією Товариства сприяння оборонні України , відділом освіти та відділом культури і туризму.

 

Учасників заходу привітав міський голова Олександр Заборовець та побажав успіхів, підкресливши, що це змагання інтелектуально підкованої, фізично розвиненої та патріотично вихованої молоді яка, без сумніву, стане елітою України.

 

В конкурсі взяли участь п’ять команд здобувачів освіти 9 класів закладів загальної середньої освіти у складі семи осіб, а саме:

- команда " Відважні Соколи" ліцею №1;

- команда "Легіон" ліцею №2;

- команда "Азов" Ватутінської гімназії №1;

- команда "Байрактар" Юрківської гімназії;

- команда "Слава і Воля"Стецівської гімназії.

До складу команд увійшли не лише юнаки, а й дівчата. Захоплюючі конкурси викликали неабиякий азарт, жагу до перемоги та активно підтримувались вболівальниками.

       

Програма конкурсу включала стройову підготовку, як візитну картку команди, та чотири види змагань: конкурс Дартс; згинання, розгинання рук в упорі лежачи: піднімання тулуба з вихідного положення лежачи; набивання м’яча на тенісній ракетці.

       

Прикрасою конкурсу - гри були виступи юних талантів, в яких відобразилися і патріотизм, і любов до України, і біль та страждання, які принесла нам рашистська орда.

 

Оцінювали конкурс журі, до складу якого увійшли:

– голова журі: Іван Мисник, майор, начальник групи морально-психологічного забезпечення Звенигородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки;

- Зоя Ляпун, перший заступник міського голови;

- Сергій Бурбело, голова Ватутінського міського комітету Товариства сприяння обороні України;

- Сергій Воронюк, начальник відділу освіти, учасник бойових дій;

- Валентина Дроздова, начальник відділу у справах сім"ї, молоді та спорту.

 

Безпосередній підрахунок результатів змагань здійснювали судді у складі:

– Тетяни Голуб, директора дитячо-юнацької спортивної школи;

-  Іллі Дубового, тренера – викладача з боксу;

-  Наталії Поліщук, тренера – викладача з легкої атлетики.

За підсумками протоколу конкурсу - гри перемогу здобули:

  • В конкурсі "Дартс" – Лебідь Костянтин (Юрківська гімназія).
  • В конкурсі "Згинання, розгинання рук в упорі лежачи"- Черняков Антон (ліцей №1);
  • В конкурсі "Піднімання тулуба з вихідного положення лежачи" – Дядя Дмитро (ліцей №2);
  • В конкурсі "Набивання м’ячика на тенісній ракетці" – Зубрицький Іван (Юрківська гімназія).

 

За активну участь в змаганнях команди і переможці були нагороджені грамотами і солодкими призами від відділу у справах сім'ї, молоді та спорту Ватутінської міської ради.