UAEU2.JPG

5 грудня в Україні та світі відзначають Міжнародний день волонтера. Волонтер у перекладі означає добровільний помічник. Це люди, які безоплатно працюють скрізь, де потрібна їхня допомога. Це не робота, а справжнє покликання. 

В умовах воєнного часу поняття «волонтер» для України набуло надзвичайно важливого значення, адже це – тисячі людей, які забезпечують надійний тил нашій армії та підтримку вимушеним переселенцям. За час повномасштабної війни волонтером став кожен українець.

В закладах освіти Ватутінської територіальної громади відбулося багато заходів, які формували у здобувачів освіти поняття про волонтерство, його важливість, особливо під час війни, де розповідалось про волонтерів минулого та сучасності: проведено посвяту в волонтери, тематичні п’ятихвилинки та виховні уроки.

Здобувачі освіти доєднались до акцій: «Окопна свічка»; «Зігрій солдата»; «Тактичні навушники» в рамках яких придбали та передали на фронт смаколики разом з шкарпетками, свічками та малюнками.

Окремо слід відзначити активнісь всіх школярів громади, які допомагали збирати та пакувати гуманітарну допомогу для діток із Херсону, малювали листівки та писали привітання до Дня Святого Миколая.

Долучення дітей освітніх закладів до волонтерської діяльності та проведення заходів  виховного спрямування є важливим елементом у патріотичному вихованні підростаючого покоління.