UAEU2.JPG

В рамках акції "16 днів проти насильства" відділ у справах сім'ї, молоді та спорту Ватутінської міської ради провів  засідання круглого столу,,Молодь та світ проти насильства'

У роботі круглого столу взяли участь структурні підрозділи міської ради та її виконавчого комітету відповідальні за реалізацію державної політики щодо попередження та протидії домашньому насильству у Ватутінській міській територіальній громаді

На засіданні круглого столу розглядалися питання: "Насильство - дії, що принижують людську гідність, шкодять здоров'ю", "Як діти реагують на домашнє насильство", "Насильство в рамках сьогодення" та жваво обговорювалися учасниками заходу, кожен з яких висловив свою думку, розповів про досвід і шляхи подолання цієї проблеми.

Під час проведення вправ "Вчимо про це говорити", "Я вмію, я зможу", "Як ви думаєте?", "Хто винен" і т. д. учасники круглого столу взяли активну участь в обговоренні проблеми, як побороти насильство в сім‘ї, а також дискутували, чи варто зберігати сім‘ю, в якій панує насильство.

При підведенні підсумків, начальник відділу у справах сім'ї, молоді та спорту Валентина Дроздова наголосила, що війна та насильство — це зло, що калічить наші душі, тому щоб стати кращими, потрібно змінити навколишній світ, починаючи з себе, зі своїх друзів та знайомих. Зауважила, якщо кожен з нас зміниться, то зміниться  й наше життя, а значить, щезнуть війни та насильство.

 Організатори заходу надали присутнім для використання у подальшій роботі буклети і листівки з порадами та рекомендаціями про те, що робити в небезпечних ситуаціях, як їх уникнути та захистити себе від цих негативних явищ, куди звертатись за допомогою.