UAEU2.JPG

Відносини, що виникають у процесі надання та споживання житлово-комунальних послуг регулюються  законами України «Про житлово-комунальні послуги» та «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

Відповідно ч. 1 та ч. 2 ст. 10 ЗУ «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» Ціни (тарифи) на житлово-комунальні послуги встановлюються за домовленістю сторін, ... . Вартість послуг з управління багатоквартирним будинком визначається за домовленістю сторін, крім випадку обрання управителя органом місцевого самоврядування.

Тобто, питання щодо підняття ціни вирішення на загальних зборах співвласників будинку та шляхом письмового опитування, де останні голосують «ЗА», «ПРОТИ»  або «УТРИМАЛИСЬ».

Порядок проведення зборів будинку визначений в Законі України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

Виконавчий комітет Ватутінської міської ради не затверджує і не встановлює ціну з утримання будинків.

З  серпня поточного року ВВУЖКГ  проводить збори співвласників будинку, де одним із питань порядку денного є зміни ціни послуги з управління. 

Результати зборів розміщуються на дошках оголошень біля кожного під’їзду.