UAEU2.JPG

5 жовтня 2021 року  відбулося чергове  засіданні комісії з питань захисту прав дитини під головуванням міського голови Олександра Заборовця та за участі першого заступника Зої Ляпун.

На комісії  було розглянуто питання відносно соціального  стану роботи  щодо захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, враховуючи запровадження карантинних обмежень. Головний спеціаліст служби у справах дітей Алла Табачишин  повідомила, що  працівниками служби у справах дітей  спільно з міждисциплінарною командою проводиться  регулярна робота у даному напрямку: відвідання сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, контроль забезпечення дітей необхідним одягом, взуттям, шкільним приладдям, бесіди з батьками  про виконання обов’язків батьків відносно дітей.

За результатами обговорення  прийнято  рішення щодо продовження  службою у справах дітей виконкому Ватутінської міської ради, центром соціальних служб, адміністраціями навчальних закладів в межах повноважень з урахуванням пропозицій роботу з сім’ями та роботу по соціальному  захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Під час засідання опрацьовано звернення  щодо надання висновку  органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьківських прав батька, який  ухиляється від обов’язку щодо утримання та виховання дитини. Заслухавши інформацію доповідача та заявниці, враховуючи наявність та обґрунтованість підстав для позбавлення батьківських прав, членами комісії прийнято рішення в інтересах малолітньої дитини щодо надання висновку про доцільність позбавлення батьківських прав.

Членами комісії також було розглянуто, обговорено та затверджено склад міждисциплінарних  команд  для організації соціального захисту  та індивідуальні плани соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  дітей , які перебувають у складних життєвих обставинах на період з 2021р по 2022р. 

Інформація служби у справах дітей