UAEU2.JPG

Щороку 30 вересня в Україні відзначається День усиновлення. План заходів, які передбачено провести у Ватутінській міській територіальній громаді, затверджено рішенням виконавчого комітету міської ради від 23.09.2021. В рамках заходів триває інформаційна кампанія щодо пропаганди національного усиновлення та інших сімейних форм  виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, відвідування усиновлених дітей за місцем проживання.

29 вересня в приміщенні Ватутінського центру соціальних служб  під головуванням міського голови Олександра Заборовця з дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів відбулось засідання "круглого столу" з нагоди Дня усиновлення. Міський голова відзначив, що завдяки спільній злагодженій роботі у 2021 році вдалося досягти 100% показника влаштування дітей, які перебувають на обліку служби, у сімейні форми виховання та здійснити усиновлення однієї дитини мешканцями міста Ватутіне.

Досвідом виховання усиновлених та прийомних дітей поділився керівник благодійної організації "Дім милосердя" Анатолій Кривенко. Разом з дружиною Любов Іванівною вони виховали 4 усиновлених дітей, тепер оточили любов’ю і піклуванням 2 прийомних дітей. Анатолій Степанович висловив вдячність за плідну співпрацю у  вирішенні питань соціального захисту дітей міському голові та працівникам організацій і установ, причетним до роботи з категорійними сім’ями і дітьми.

Про особливості супроводу прийомних сімей та дитячого будинку сімейного типу, розвиток послуги патронату розповіла директор Ватутінського центру соціальних служб Світлана Лукашенко.

 За підсумками обговорення учасниками "круглого столу" прийнято резолюцію про посилення роботи  щодо розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на території громади.

Інформація служби у справах дітей