UAEU2.JPG

Саме з цього меседжу розпочала вчора апаратну нараду перший заступник міського голови Зоя Ляпун. І для всіх зрозуміло, що це стосується пандемії коронавірусної інфекції, яка охопила всю планету. Після незначного періоду затишшя, рівень захворюваності почав різко зростати. З 23 вересня вся Україна віднесена до "жовтого" рівня епідеміологічної  небезпеки, а вже на сьогодні, відповідно до оприлюднених на сайті Міністерства охорони здоров’я даних, п’ять областей України другу добу поспіль демонструють показники “помаранчевої” зони карантину. Серед них і Черкаська область. 

Спостерігається невтішна тенденція по захворюваності і в нашій громаді. Бентежить те, що почали хворіти й діти. Тому ми маємо виважено підійти до питання вакцинації, яка, за висновками спеціалістів, наразі є єдиним дієвим засобом уберегтися від хвороби, або перенести її в легкій формі і без ускладнень. Наразі кожна людина має можливість вибору вакцини.

Ми маємо також забезпечити безпеку собі і своїм рідним, а також створити безпечні умови для дітей. Тому і проводилась роз’яснювальна робота серед населення громади, щодо вакцинування.

Зоя Миколаївна подякувала педагогам громади, які обрали вакцинацію і наразі всі заклади освіти мають рівень вакцинації більше 80%. Проте вона наголосила, що в разі запровадження "червоної" зони, рівень вакцинації має становити 100%.

Керівник також наголосила, що наразі ніхто примусово не змушує людей вакцинуватись. Але кожен має поставити на ваги  всі "за" і "проти" і прийняти виважене рішення щодо вакцинації.

Вона наголосила на необхідності посилення інформаційної кампанії з цього питання.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики