gerbuk.JPG

21 вересня під головуванням заступника міського голови Юрія Кубявки відбулося засідання комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. До порядку денного засідання було внесено два питання щодо встановлення "жовтого" рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Ватутінської міської територіальної громади та щодо стану охоплення вакцинації вчителів та працівників закладів освіти та культури.

Юрій Кубявка повідомив присутніх на засіданні про те, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" та протоколу засідання регіональної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Черкаської обласної державної адміністрації з 00 год. 00 хв 23 вересня 2021 року встановлюється "жовтий" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Ватутінської міської територіальної громади та застосовуються обмежувальні епідеміологічні заходи, передбачені для "жовтого" рівня епідемічної небезпеки.

Детально ознайомитися з Постановою Кабінету Міністрів № 1236 можна за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1236-2020-%D0%BF#Text

Юрій Богданович повідомив, що епідеміологічна ситуація в громаді стрімко змінюється, і кількість хворих серед населення громади збільшується. Тому зараз наш обов’язок — захистити життя та здоров’я людей.  І наголосив, що із введенням жовтого рівня епідемічної небезпеки змінилися й вимоги до роботи навчальних закладів освіти громади. Вони матимуть змогу працюватимуть за наявності не менше як 80% працівників, які вакцинувалися. На сьогодні переважна більшість працівників закладів освіти та культури пройшли вакцинацію, й заклади продовжують функціонувати.

Протягом робочого тижня ми всі працюємо з людьми, і щохвилини наражаємо себе на небезпеку. І щоб в подальшому не запроваджувати жорстких обмежень, з метою запобігання поширенню хвороби урядом запроваджена імунізація населення. На сьогодні це є найефективнішим способом протидії COVID-19.

"Давайте будемо виважено підходити до питання збереження свого здоров'я та здоров'я своїх близьких, і пройдемо вакцинацію задля того, щоб не тільки не хворіти, а й жити повноцінним життям" – зазначив Юрій Богданович.

 Інформація відділу з питань внутрішньої політики