UAEU2.JPG

Українська земля багата на різні традиції та звичаї, яких ми дотримуємось протягом багатьох століть, а кожне село має свою давню історію. 19 вересня 2021 року жителі та гості села Скаливатка відсвяткували свою 495-ту річницю від Дня заснування села.

Не зважаючи на примхи погоди, на святкування зібралися мешканці села та його гості.

За давньою українською традицією хлібом і рушником вітали шанованих гостей - міського голову Олександра Заборовця, секретаря міської ради Аллу Чорнобай, керуючого справами виконкому Ларису Гурцак.

З вітальним словом та запашним короваєм звернувся до присутніх на святі міський голова Олександр Заборовець, який зазначив, що найбільшою цінністю кожного населеного пункту є його люди, а у Скаливатці живуть гостинні і працьовиті, мудрі і справедливі, співучі і завзяті люди. І вже багато років славлять вони своє село плідною працею та досягненнями. Олександр Анатолійович побажав усім сельчанам розквіту і процвітання, духовної міці та волелюбності, міцного здоров’я, родинного затишку, добробуту, мирного неба над головою, а також передав вітання від народного депутата України Сергія Нагорняка.

Міський голова виконав приємну місії та вручив Подяки жителям села Сергію Бурбелі, Валентині Святецькій,Галині Рябисько, Олександрі Недбайло, а також подружжю Громенків Олександру Васильовичу та Ірині Леонтіївні та Мацюк Ігорю Миколайовичу та Ользі Сергіївні.

З теплими словами вітань та побажань звернувся й секретар Ватутінської міської організації ВО «Черкащани» Юрій Мамайсуров, який побажав удачі, успіхів, добробуту кожній родині, передав вітання від депутата обласної ради Олександра Коваленка і вручив подарунки наймолодшим мешканцям села, першокласникам Валерії Гізунтерман, Марії Чумак, Вероніці Молдован, Вероніці Гордієнко та Софії Вовк. Вітали й ювілярів, які відсвяткували своє золоте весілля – це подружжя Терлиги Миколи Петровича та Катерини Петрівни, Бондаренко Олександра Володимировича та Лідії Григорівни; ювілярів смарагдового весілля – подружжю Шевченка Василя Володимировича та Васюкової Лідії Андріївни.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять односельчан та воїнів АТО, які віддали своє життя за світле і безхмарне сьогодення.

Цього вечора лунали й вітання від аматорських колективів Палацу культури: вокального ансамблю «Веснянка», учасників естрадного вокалу «Ліга співу», вокалістів: Поліни Сокур, Анни Добровольської, Анни Зорич, Аліни Ковавльчук, ансамблю народного танцю “Цвітень” , фольклорного колективу «Скаливатчанка» та дуетом Юрківського Будинку культури у складі Тетяни Скакун та Ніни Суханової.

По закінченню свята пригощали всіх присутніх запашним короваєм та частувала смачним козацьким кулішем, який з любов'ю був приготовлений подружжя Парадних Петра Володимировича та Галини Іванівни.

 Інформація відділу культури та туризму