UAEU2.JPG

08 вересня 2021 року, під головуванням міського голови Олександра Заборовця відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини. До порядку денного якого були внесені питання щодо стану працевлаштування та забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з числа випускників 9-х, 11-х класів начальних закладів громади та дітей, позбавлених батьківського піклування віком до 23-х років. Детальний аналіз якого опрацьовано службою у справах дітей та центром соціальних служб.

Члени комісії обговорили порядок взаємодії та організацію виконання постанови Кабінету Міністрів України від 04.08.2021 №843 ″Деякі питання соціального захисту дітей, влаштованих на цілодобове перебування до закладів різних типів, форм власності та підпорядкування″.

Не менш важливим питання, яке бурхливо обговорювалося на засідання, було щодо вирішення подальшої долі малолітніх дітей, мати яких ухиляється від їх виховання та утримання. Вона перебуває на обліку служби у справах дітей, не має бажання змінювати спосіб життя, а також продовжує вести асоціальний спосіб життя, зловживає алкогольними напоями. Заслухавши інформації доповідачів, враховуючи наявність та обґрунтованість підстав для позбавлення батьківських прав, членами комісії прийнято рішення, в інтересах малолітніх дітей, надати висновку про доцільність позбавлення батьківських прав нерадивої матері. Враховуючи актуальність питання, вищезазначене винесено буде винесене на розгляд виконавчого комітету міської ради.

З метою недопущення порушень прав та інтересів захисту житлових прав дітей розглянуто на комісії питання про надання дозволів на відчуження нерухомого майна.

Членами комісії також обговорено та затверджено склад міждисциплінарної команди для організації соціального захисту та індивідуальні плани соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на новий термін.

В обговоренні взяли участь директор центру соціальних служб Світлана Лукашенко, заступник директора центру Олена Чорновіл, начальник відділу освіти Сергій Воронюк, завідувач сектору у справах сім’ї, дітей, молоді та спорту Валентина Дроздова та запрошені, які брали участь в обговоренні та відповідали на запитання членів комісії.

Інформація служби у справах дітей