UAEU2.JPG

2 червня під головуванням міського голови Олександра Заборовця відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якому проаналізовано стан виконання міських заходів щодо реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2019-2026 роки, подання організацій та установ, заяви громадян, а також затверджено індивідуальні плані соціального захисту дітей – сиріт  та дітей  позбавлених  батьківського піклування. 

Доповідачами з питань порядку денного виступили начальник служби у справах дітей Надія Оришич,  виконуюча обов’язки головного спеціаліста служби у справах дітей Алла Табачишин, головний спеціаліст відділу освіти Надія Кучеренко, директор міського центру соціальних служб Світлана Лукашенко, соціальний педагог   КЗЗСО І-ІІІ ступенів "Ватутінський  ліцей №2 ім.М.Ф.Ватутіна Ватутінської міської ради" Ірина Білонога.

За результатами обговорення першого питання прийнято рішення про 

необхідність посилення роботи щодо з'ясування причин та підстав перебування дітей в інтернатних закладах, інформування їх батьків про реформу системи інституційного догляду, переваги сімейного виховання дітей, створення умов для отримання дітьми освітніх послуг за місцем проживання.

Подання та заяви розглянуто з дотриманням принципу гласності у присутності осіб, яких стосувалось питання. Керуючись найкращими інтересами дітей прийнято рішення комісії щодо вирішення проблемних та спірних питань.  Заявникам повідомлено про проекти рішень, надано вичерпні консультації.

Міський голова Олександр Заборовець підсумував роботу комісії, подякувавши її членам за об’єктівність та принципову позицію у прийнятті рішень в інтересах дітей.

Інформація служби у справах дітей