gerbuk.JPG

З метою вшанування пам'яті трагічно загиблих під час ліквідації наслідків аварії, жертв чорнобильської катастрофи, розвитку у дітей почуття гордості за свій народ, виховання почуття співчутливості сектором у справах сім'ї, дітей молоді та спорту виконавчого комітету міської ради було проведено конкурс малюнків "Чорнобиль…Трагедія…Пам'ять", в рамках обласного конкурсу "Чорнобиль очима дітей", який ініціювали ГО "Черкаська обласна організація Всеукраїнської громадської організації інвалідів "Союз Чорнобиль України" і "Черкаська обласна організація інвалідів "Діти Чорнобиля".

В конкурсі взяли участь 27 здобувачів освіти закладів загальної середньої освіти Ватутінської міської територіальної громади. У міському музеї відкрито виставку малюнків, присвячену 35-й річниці аварії на ЧАЕС, з якою можуть ознайомитися всі бажаючі. На виставці представлені 25 дитячих малюнків.

Роботи призерів конкурсу: "Чорний птах Чорнобиля" (Дмитро Кучеренко) та "Місто Чорнобиль – до і після" (Богдан Кожевніков) надіслані для участі в обласному конкурсі та незабаром будуть презентовані у Німеччині.

За результатами конкурсу на місцевому рівні було обрано переможців:

  • І місце здобули Софія Сокур та Вероніка Шеремет (ліцей №2);
  • ІІ місце посіли Олена Гаманенко (Юрківська КЗЗСО) та Іванна Лопатіна (ліцей №2);
  • ІІІ місце зайняли Тетяна Діденко (ліцей №2) та Вікторія Стаднійчук (ліцей №1).

Сьогодні в музеї міський голова Олександр Заборовець вручив переможцям конкурсу заслужені нагороди, а саме: грамоти та призи від міської громадської організації "Діти Чорнобиля" та Ватутінської міської в Черкаській області громадської організації інвалідів "Союз Чорнобиль України".

Вітаючи переможців конкурсу, Олександр Анатолійович подякував дітям за небайдужість до трагічних сторінок історії нашої країни, за активність у житті громади. Побажав творчих здобутків і щоб на їх долю ніколи не випало переживати подібних Чорнобилю трагедій.

Не залишилися поза увагою всі інші учасники конкурсу. Їм вручено грамоти сектору у справах сім'ї, дітей молоді та спорту виконавчого комітету міської ради.

Сектор у справах сім'ї, дітей, молоді та спорту