UAEU2.JPG

Сьогодні в сесійній залі міської ради відбувся мітинг-вшанування з нагоди 35-ї річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції в якому взяли участь  ліквідатори та потерпілі від наслідків Чорнобильської катастрофи, жителі громади, працівники структурних підрозділів міської ради та виконавчого комітету.

До присутніх звернулась перший заступник міського голови Зоя Ляпун, яка наголосила на неоціненному внеску кожного ліквідатора у справу подолання наслідків техногенної катастрофи та висловила їм щирі слова подяки за мужність, любов до рідного краю, жертовність і героїзм, за тисячі врятованих життів, надану можливість вільно дихати свіжим повітрям та милуватись красою рідної природи.

За дорученням міського голови Зоя Миколаївна виконала почесну місію – вручила чорнобильцям відзнаки та нагороди:

  • Почесні грамоти виконавчого комітету учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Василенку Олексію, Загорульку Сергію, Парадному Петру, Скакуну Олексію, Стогнію Станіславу.
  • Пам’ятні медалі "До 35-ї річниці аварії на ЧАЕС" Баранюку Василю, Береговенку Євгенію, Кравченку Ігорю, Мерві Олександру, Полтавцю Івану, Ходзіцькому Анатолію.
  • Почесні грамоти Черкаської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів "Союз Чорнобиль України" Левчишину Володимиру, Жупиносу Івану, Павлу Пузю.

Звучали побажання ліквідаторам, потерпілим від наслідків Чорнобильського лиха та всім жителям громади міцного здоров'я, активного довголіття, злагоди і достатку в родинах, мирного неба, радості від кожної прожитої хвилини, Божого благословення у всіх справах та щоб більше в жодній частині світу не повторилася ядерна катастрофа.

Виступив і голова міської в Черкаській області громадської організації інвалідів "Союз Чорнобиль України", депутат Ватутінської міської ради Микола Павленко. У своєму зверненні до присутніх від висловив сподівання на подальшу співпрацю з міською владою та єдність дій, направлених на недопущення зменшення державою соціальних гарантій чорнобильцям та їх родинам.

Всі присутні вшанували пам'ять загиблих і померлих чорнобильців хвилиною мовчання.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики