UAEU2.JPG

Відповідно до своїх повноважень Міністерство цифрової трансформації України забезпечує формування та реалізацію державної політики, зокрема, у сферах розвитку цифрових навичок та цифрових прав громадян, електронних довірчих послуг та електронної ідентифікації.

Для реалізації функцій електронної демократії, забезпечення доступу українців до отримання публічних послуг онлайн, переходу до електронного документообігу, спрощення ведення бізнесу тощо Мінцифри спільно з партнерами запустили освітній серіал про електронний підпис.

Курс складається з 7 серій тривалістю 4-9 хвилин, доступний за посиланням https://osvita.diia.gov.ua/courses/digital-signature.

Пройшовши цей курс ви:

  • навчитесь використовувати всі можливості е-підпису та отримувати дедалі більше послуг зі свого смартфона чи комп’ютера, зокрема:зможете розібратися, що таке е-підпис та для чого він потрібен;дізнаєтеся, у яких життєвих ситуаціях він може знадобитись;
  • отримаєте знання, як з допомогою е-підпису підписувати документи;авторизуватись на онлайн-платформах;
  • дізнаєтеся, як безпечно його зберігати.

Мінцифри прагне, щоб якомога більше українців подивилися серіал про е-підпис та почали ним користуватися, а також дізналися про переваги вебсайту центрального засвідчувального органу.