UAEU2.JPG

02 квітня у залі засідань міської ради  відбулось спільне обговорення та консультації керівництва Ватутінської міської територіальної громади з представниками сіль господарських підприємств щодо необхідності встановлення ставок орендної плати за землю. 

Відкрив засідання міський голова Олександр Заборовець, який ознайомив присутніх зі статтею 12 Податкового кодексу України,  в якій законодавчо закріплено право органів місцевого самоврядування встановлювати місцеві податки та збори в межах своїх повноважень.

Також голова зазначив, що готується проєкт рішення "Про місцеві податки та збори на 2022 рік", який є регуляторним актом, і його прийняття здійснюється відповідно до Закону України  "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності". 

Реальними резервами наповнення бюджетів органів місцевого самоврядування є ефективне використання земельних ресурсів.

Відповідно до інформації, наданої департаментом фінансів, найнижчий розмір ставки 4,6 відс. до грошової оцінки землі має територіальна громада м. Ватутіне, при рекомендованій 12,0 відс. (втрати бюджету від недосягнення 12 відс. – 1,3 млн. грн.).

Після дуже жвавого обговорювання питання щодо прийняття ставок орендної плати за землю в частині земель сільськогосподарського призначення, було узгоджено встановлення ставки 12,0 відсотків до грошової оцінки земель.

Інформація фінансового управління