UAEU2.JPG

30 березня у вигляді "круглого столу" відбулась засідання за участю міського голови Олександра Заборовця, першого заступника міського голови Зої Ляпун, заступника міського голови Юрія Кубявки, начальника фінансового управління Валерія Пінькаса, начальника  відділу містобудування, архітектури та земельних відносин Олега Пилипенко та начальника відділу планування та аналізу бюджету за доходами фінансового управління Руслани Коваленко, по обговоренню ставки місцевих податків та зборів на території Ватутінської  міської територіальної громади, які вступлять в дію з 1 січня 2022 року.

Одним із важливих аспектів, на який слід звернути увагу, наголосив міський голова, є чітке дотримання законодавчих процедур під час встановлення місцевих податків і зборів. Безумовно, головним документом у цій сфері є Податковий кодекс України, яким регулюються всі відносини, що виникають у сфері справляння податків і зборів. Постійним та стабільним джерелом доходів бюджетів органів місцевого самоврядування є місцеві податки і збори.

В ході діалогу були розглянуті різні пропозиції щодо перегляду ставок податків по окремих позиціях. Що стосується податку на майно, відмінне від земельної ділянки, було прийняте рішення щодо зменшення ставки по житлових будівлях з 1,0 до 0,5 відсотка, що в свою чергу зменшить податкове навантаження для платників податків.

В цілому розміри ставок податків і зборів відповідають рівню 2021 року. Результатом оподаткування має бути спроможність платниками оплачувати такі податки, а для міського бюджету не допущення зменшення надходжень, за кошти яких мешканці міста отримують блага.

Для обговорення ставок по оренді землі на 2022 рік запропоновано зібрати загальне засідання зі старостами сіл та суб’єктами господарювання. 

 Інформація фінансового управління