gerbuk.JPG

Через відсутність бажаної роботи та з надією на високі прибутки багато молодих людей намагаються виїхати в інші країни у пошуках більш гідних умов життя. 22 березня 2021 року директор Світлана Лукашенко та фахівець із соціальної роботи Людмила Дойчева  Ватутінського центру соціальних служб провели тренінг «Ризики нелегальної трудової міграції» для безробітних, які перебувають на обліку Ватутінської міської філії Черкаського обласного центру зайнятості.

В зоні ризику перебувають особи, що шукають роботу, тому присутні на тренінгу розглянули ризики нелегальної трудової міграції та визначили наслідки нелегального працевлаштування за кордоном. Звернули увагу під час обговорення на те, що трудова міграція, а тим більше нелегальна – це реальна загроза, перш за все, не тільки для самих трудових мігрантів, а для їхніх сімей, які у переважній більшості руйнуються. На завершення заходу фахівці центру соціальних служб нагадали основні моменти для тих, хто збирається виїжджати за кордон на роботу.

1.Не варто їхати за кордон на роботу маючи туристичну або іншу візу, тільки за робочою із запрошенням.

2.Всі документи, які треба підписати, мають бути перекладені рідною мовою.

3.Компанія повинна надати свою точну назву, а також повідомити всю інформацію про роботу: починаючи від графіка роботи і розміру заробітної плати, до умов проїзду, проживання та отримання страховки.

4.Не варто забувати й про контакти посольства і консульських представництв України.

Ватутінський центр соціальних служб