gerbuk.JPG

13 березня 2021 року, в Юрківській амбулаторії було запущено проект "Телемедицина". Такий проект вже працює в обласному онкодиспансері, Шполянській багатопрофільній лікарні, а тепер і у Ватутінській територіальній громаді. В процесі встановлення програми у підстанції швидкої медичної допомоги.

Обладнання для цієї програми було надано компанією "Юкард"  ще під час відкриття амбулаторії у жовтні 2020 року, але рознесення точок доступу до мережі Інтернет завершили зовсім недавно. Тому лише зараз з'явилась  можливість підключити цю програму. Надання послуги знаходиться в режимі тестування.

Коротко про телемедицину.

Монітор пацієнта дозволяє вимірювати артеріальний тиск та сатурацію (наповненість крові киснем).

Електрокардіограф  дає можливість за допомогою звичайної сім-карти в режимі реального часу передати кардіограму пацієнта будь-якому кардіологу, щоб отримати консультацію на відстані, якщо сімейний лікар має сумніви щодо діагнозу. Електрокардіограф сам розпізнає декілька видів інфаркту.

Також до комплекту входить: дерматоскоп, отоскоп та офтальмоскоп. Це прилади, які дозволять дистанційно передавати обстеження шкіри, очей та ЛОР-органів з метою отримання консультації вузькопрофільного спеціаліста.

У ФАП щоденно веде прийом лікар-педіатр, у вівторок і четвер приймає лікар загальної практики сімейної медицини, а при необхідності – щоденно (крім неділі).

Працює денний стаціонар, де людям надаються послуги у всі дні, окрім неділі.