UAEU2.JPG

15 лютого Україна відзначала той день, коли 32 роки тому з території республіки Афганістан було виведено останні підрозділи обмеженого контингенту Збройних Сил колишнього Радянського Союзу. До мирного життя поверталися не за роками змужнілі, посивілі чоловіки, брати, сини, онуки, позаду яких залишилися жорстокі будні десятирічної війни, а попереду – адаптація до мирного життя.

3 кожним роком все далі історія віддаляє нас від вогняних років Афганської війни. Але час непідвладний викреслити з нашої пам'яті приклади мужності і вірності військовому обов'язку синів своєї Батьківщини, які з честю виконали свій військовий обов'язок, стали гідним прикладом людської мужності та героїзму.

З метою формування патріотичних почуттів молоді до героїки минулого, національної гідності та свідомості і вшанування пам’яті учасників бойових дій на території Афганістану, 15 лютого 2021 року в Палаці культури, з дотриманням карантинних обмежень, відбувся фестиваль патріотичної пісні «Пам'ять поколінь», організований сектором у справах сім'ї, дітей, молоді та спорту спільно з міським комітетом Товариства сприяння обороні України.

Учасники заходу вшанували пам'ять тих, хто поліг в афганських ущелинах, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок та тих, хто загинув, захищаючи нашу рідну землю на сході України в ході антитерористичної операції хвилиною мовчання.

З привітальним словом до ветеранів звернувся міський голова Олександр Заборовець та побажав їм міцного здоров’я, родинного щастя, добробуту, сили духу та нових звершень у високому покликанні – служінні Батьківщині.

До привітань долучився голова Всеукраїнської спілки ветеранів Афганістану м. Ватутіне Валерій Нестеренко та разом з міським головою вручили воїнам – інтернаціоналістам Почесні грамоти обласної спілки ветеранів Афганістану та заслужені нагороди і відзнаки від Всеукраїнської спілки.

Участь у фестивалі патріотичної пісні взяли здобувачі освіти закладів загальної середньої освіти громади. У виступах учасників та щирих словах ведучого звучала подяка ветеранам: за хоробрість, високий професіоналізм, надійність та благородство, яке вони  заслужили та примножили авторитет України, як країни – миротворця. Прослухавши сумні пісні, переглянувши відеоролики та поринувши у трагічні спогади, присутні бурхливими оплесками та нестримними слізьми проводжали зі сцени кожного талановитого учасника.

За активну участь у фестивалі патріотичної  пісні «Пам'ять поколінь» колективи закладів освіти були нагороджені грамотами, а юні патріоти призами від виконавчого комітету Ватутінської міської ради та солодощами від Всеукраїнської спілки ветеранів Афганістану м. Ватутіне.

Інформація сектору у справах сім'ї, дітей , молоді та спорту