UAEU2.JPG

Враховуючи нинішню ситуацію в Україні, послуга патронату над дитиною набуває ще більшої актуальності. Сімейний патронат - це необхідна послуга для дитини, яка дає їй безпеку, догляд, виховання та реабілітацію дитини в умовах сім’ї, підтримане спілкування з рідними. 

Для батьків дитини - це можливість усунути складні життєві обставини, вирішити наявні проблеми, отримати професійний соціальний супровід, що загалом сприятиме підвищенню батьківського потенціалу та воз’єднанню родини. Вразі неможливості повернення дитини до біологічної родини, на час перебування дитини у патронатній сім’ї, здійснюється пошук для дитини нової сім’ї. Послуга патронату над дитиною, дає можливість утвердити сімейні цінності, забезпечити умови для деінституалізації дітей, які через СЖО не можуть проживати у власних родинах.

Патронатний вихователь  на професійній основі здійснює догляд, виховання і розвиток дитини/дітей, влаштованої/них в її сім’ю.

Нашій громаді потрібні сім’ї, які готові в своїх домівках доглядати за дітьми, що потребують захисту.   

Запрошуємо до співпраці усі небайдужі родини, які готові поділитися сімейним теплом з дітьми, які мають ризик залишитися без батьківського піклування та потребують тимчасової підтримки. Гарантовані: заробітна плата, кошти на виховання дитини, комплексна професійна підтримка. 

За детальною інформацією щодо запровадження патронату в м. Ватутіне звертайтесь до Ватутінського центру соціальних служб: Адреса: м.Ватутіне, вул. Сонячна, 4, Телефон: 6-22-48, Дойчева Людмила 0985702400, Електронна адреса: vcsssdm@ukr.net

Інформація  Ватутінського центру соціальних служб