gerbuk.JPG

На черговому засіданні комісії з питань захисту прав дитини, яке відбулось нещодавно під головуванням міського голови Олександра Заборовця, підведено підсумки огляду у 2020 році стану утримання, виховання, навчання, оздоровлення і працевлаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Прийнято рішення щодо посилення контролю за виконанням особами, на яких покладено повноваження законних представників дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, обов’язків щодо захисту майнових та житлових прав дітей, в т.ч.  оформлення їх права на спадщину.

Голова комісії Олександр Заборовець, підсумовуючи інформацію доповідачів, наголосив на необхідності проведення роботи щодо підвищення рівня  виховного потенціалу опікунів, прийомних батьків та батьків-вихователів, підготовки підопічних дітей до самостійного життя. З цією метою готується засідання «круглого столу» та інформаційні роздаткові матеріали для учасників з питань охорони дитинства.

Крім зазначеного планового питання за засіданні комісії розглянуто також звернення та заяви громадян з різних питань соціального захисту дітей, підготовлено 4 проєкти рішень виконавчого комітету.

Інформація служби у справах дітей