gerbuk.JPG

28 січня, під головування першого заступника міського голови Зої Ляпун, відбулося засідання новоствореної координаційної ради з питань сімейної політики, гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству і торгівлі людьми, на якому було проаналізовано роботу структурних підрозділів міської ради та її виконавчого комітету із забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та розглянуто питання про основні напрямки і перспективи діяльності структурних підрозділів щодо підтримки та соціального супроводу сімей, в яких було вчинено насильство. Також, обговорили питання про проведення профорієнтаційних заходів для здобувачів освіти навчальних закладів громади, спрямованих на мотивацію до праці за робітничими професіями.

 По-першому питанню доповіла Валентина Дроздова, завідувач сектору у справах сім’ї, дітей, молоді та спорту, яка зауважила, що відповідно до Закону України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», у структурних підрозділах міської ради та її виконавчого комітету відсутні обмеження, привілеї чи дискримінація за ознакою статі. Додала, що під час прийняття на роботу, всі мають рівні умови для реалізації своїх прав, рівний правовий статус та можливості для його реалізації.

Директор міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Світлана Лукашенко доповнила, що забезпечення рівних можливостей жінок та чоловіків здійснюється шляхом проведення інформаційних кампаній, семінарів для батьків, спрямованих на забезпечення рівного розподілу сімейних обов`язків та відповідальності між жінками та чоловіками щодо виховання дітей.

При розгляді наступного питання доповідачі розповідали, що під час роботи з питань запобігання та протидії домашньому насильству,особлива увага приділяється заходам, спрямованим на своєчасне виявлення осіб, схильних до вчинення насильства в сім`ї та дітей, щодо яких вчинено насильство або існує реальна загроза його вчинення.

Обговорюючи питання, щодо профорієнтаційних заходів для здобувачів освіти навчальних закладів громади, члени координаційної ради запропонували змінити підходи до вирішення поставлених питань та запроваджувати нові форми роботи, з  метою формування у молоді установки на власну активність, самопізнання, як основу вибору професій, ознайомлення зі світом професій та особливостями ринку праці, з правилами вибору професій.

Перший заступник міського голови Зоя Ляпун підвела підсумок та запропонувала членам ради надати пропозиції щодо  нових якісних форм роботи координаційної ради.

Інформація сектору у справах сім'ї, дітей, молоді і спорту