gerbuk.JPG

Однією з важливих умов побудови демократичної держави є самостійність і незалежність міських бюджетів, а їх виконання неможливе без ефективного управління наявними фінансовими ресурсами. Згідно з частиною другою статті 70 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» органи місцевого самоврядування можуть здійснювати розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на депозитах із дотриманням вимог, встановлених Бюджетним кодексом та іншими законами України. Порядок здійснення таких операцій затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 12 січня 2011 року № 6 «Про затвердження Порядку розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках» (із змінами).

19 січня 2021 року відбулося засідання комісії по проведенню конкурсу з відбору банків для розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозитному рахунку банку за участю першого заступника міського голови Зої Ляпун та начальника фінансового управління Валерія Пінькаса.

Членами конкурсної комісії були розглянуті подані пропозиції заявлених до участі в конкурсі банків: ПАТ КБ «Приватбанку», АТ «Укрексімбанку» та АБ «Укргазбанку», які відповідали умовам вищезазначеного Порядку.

За умовами конкурсу переможцем визначається банк, який серед інших умов запропонував найбільшу процентну ставку та інші умови. Комісія розглянувши всі надані пропозиції, вирішила  на виконання пункту 10 рішення Ватутінської міської ради від 24.12.2020 № 2-52/VІІІ «Про бюджет Ватутінської міської територіальної громади на 2021 рік» визначити переможцем конкурсу АТ «УКРГАЗБАНК» за запропонованою ставкою 5,7 відсотків річних та доручити начальнику фінансового управління Ватутінської міської ради Валерію ПІНЬКАСУ укласти договір відповідно постанови Кабінету Міністрів України від 12 січня 2001 року «Про затвердження Порядку розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на вкладних (депозитних) рахунках у банку» зі змінами.