UAEU2.JPG

Нещодавно, за допомогою відеозв`язку, відбулась робоча зустріч керівництва міської громади зі  спостерігачем Київського офісу Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ в Україні Фернандом Ерерою Інарахесом.

Представник Місії цікавився історією  міста та сіл, що увійшли до складу територіальної громади, депутатським корпусом, представництвом партій, гендерною політикою, економічною ситуацією, перспективами  та  проблемами, які виникають в ході формування громади.

Міський голова Олександр Заборовець розповів про існуючу мережу закладів освіти, культури, соціальної сфери, об’єкти промисловості та інфраструктуру громади, відповів на запитання.

Фернанд Ерера Інарахес запитав про труднощі, з якими зіштовхнулися під час створення територіальної громади.

Перший заступник міського голови Зоя Ляпун зазначила, що основною проблемою  під час перехідного періоду по юридичному оформленню є невідповідність у законодавстві з питань децентралізації, особливо щодо передачі майна, що перебувало у власності районних рад, до громад, які утворились.

В зустрічі також взяли участь секретар міської ради Алла Чорнобай,  заступник міського голови Юрій Кубявка та керуючий справами виконкому Лариса Гурцак.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики