gerbuk.JPG

На засіданні комісії з питань захисту прав дитини, що відбулось 5 січня під головуванням міського голови Олександра Заборовця, розглянуто питання про стан роботи щодо розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

З означеного питання, начальник служби у справах дітей Надія Оришич ознайомила присутніх із статистичними даними щодо влаштування посиротілих дітей за період з 2016 по 2020 роки, проблемами у роботі по створенню нових прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, підбором дітей  для влаштування.  За результатами обговорення прийнято рішення про необхідність посилення роботи щодо пропаганди позитивного досвіду сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, інформування населення про порядок усиновлення, створення опікунської, прийомної сім’ї та дитячого будинку сімейного типу. Враховуючи актуальність питання, воно також винесено на розгляд виконавчого комітету міської ради.

Під час засідання опрацьовано два звернення  щодо надання висновку  органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьківських прав недбайливої матері, безвідповідальність та пияцтво якої створило загрозу життю та здоров’ю дитини, а також батька, який ухиляється від обов’язку щодо утримання та виховання дитини. Заслухавши інформації доповідачів, враховуючи наявність та обґрунтованість підстав для позбавлення батьківських прав, членами комісії прийнято рішення в інтересах малолітніх дітей щодо надання висновків про доцільність позбавлення батьківських прав. Мати та батько, відносно яких розглядались матеріали, на засідання комісії не з’явились, можливістю надати пояснення або змінити ситуацію не скористалися, незважаючи на те, що обоє були завчасно повідомлені.

Членами комісії також було розглянуто, обговорено та затверджено на новий термін індивідуальні плани соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Інформація служби у справах дітей