gerbuk.JPG

29 грудня в сесійній залі міської ради відбулося підсумкове засідання Громадської ради, яка завершує свою каденцію, так як була сформована на період з 2019-2020 роки. Засідання провела її голова Наталія Котик.

До порядку денного були внесені питання щодо змін в пенсійному законодавстві, про бюджет територіальної громади на 2021 рік, про стан оздоровлення дітей та учнівської молоді протягом поточного року, стан виконання міської Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами, підсумки роботи ради за 2019-2020 роки та визначення кандидатур до ініціативної групи по формуванню нового складу Громадської ради.

Начальник фінансового управління Валерій Пінькас інформував членів ради про те, що на черговій сесії міської ради бюджет територіальної громади на 2021 рік був прийнятий. Були сформовані видатки на потреби органів місцевого самоврядування, освіту, охорону здоров’я, соціальний захист та соціальне забезпечення, культуру і мистецтво, фізичну культуру і спорт, житлово-комунальне господарство та інші програми і заходи, пов’язані з економічною діяльністю, захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. Також в міському бюджеті планується резервний фонд для проведення видатків по ліквідації стихійних лих, надзвичайних ситуацій техногенного, природного характеру та інших видатків. Валерій Михайлович зазначив, що при формуванні бюджету були враховані й потреби сіл, так як нещодавно вони увійшли до Ватутінської територіальної громади.

Щодо виконання міської Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами інформацію надав заступник міського голови Юрій Кубявка. Він повідомив, що фінансування програми продовжується, для виконання робіт зі стерилізації тварин жіночої статі договір було укладено з ветеринарним лікарем Наталією Притулою, яка має пристосоване приміщення та дозвільні документи на проведення операцій по стерилізації тварин. Також в місті безпритульними тваринами опікуються й волонтери, годують, лікують та власним коштом проводять стерилізацію. З даного приводу Наталія Котик додала, що на рахунок громадської організації ветеранів надходили кошти від громадян міста для проведення стерилізації тварин. Зокрема протягом 2019 року на рахунок надійшло 9159 грн, а в 2020 лише 60 гривень. Юрій Богданович наголосив, що програма працюватиме й надалі, кошти спрямовуватимуться з міського бюджету, і висловив сподівання, що небайдужі люди теж турбуватимуться про тварин.

Завідувач сектору у справах сім’ї, дітей, молоді та спорту Валентина Дроздова надала інформацію про оздоблення дітей та підлітків влітку 2020 року. Валентина Миколаївна повідомила, що до проведення оздоровлення дітей влітку були готові, але запровадження карантинних обмежень перекреслило всі сподівання. Тому не було організовано відпочинок дітей в пришкільних таборах. З пом’якшенням картинних обмежень частково діти були оздоровлені. Протягом 2020 року послугами оздоровлення охоплено 430 дітей, в тому числі 219 дітей пільгових категорій. Протягом звітного оздоровились в УДЦ «Молода гвардія» м.Одеса 10 дітей, в МДЦ «Артек» - 7, в ПП «Фортеця-Тур» Одеська обл. – 6.

Наталія Котик інформувала присутніх про роботу Громадської ради протягом 2019-2020 років. Вона зазначила, що було проведено 9 засідань, на яких розглянуті важливі для громади питання. Але, в зв’язку з карантинними обмеженнями провести декілька засідань не було змоги. Також члени громадської ради визначили кандидатури до ініціативної групи по формуванню нового складу ради. До неї запропонували Наталію Котик та Олександру Дзюбу.

Члени громадської ради також розглянули пропозицію заступника голови Громадської ради Володимира Ткаченка, щодо ініціювання присвоєння звання  «Почесний громадянин міста Ватутіне» приватному підприємцю Олегу Заглядову.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики