UAEU2.JPG

Шановні жінки, комунальне некомерційне підприємство «Ватутінська міська лікарня Ватутінської міської ради» з турботою  про Ваше здоров’я  за підтримки Ватутінської міської ради, підприємців та населення міста придбало сучасний  апарат  гістероскоп для діагностики та лікування гінекологічних захворювань. В даний час проводяться заходи по залученню спеціаліста, про місце та час прийому якого буде повідомлено додатково.  

Декілька слів що таке  гістероскопія

Гістероскопія – високоінформативний метод діагностики, котрий допомагає лікарю оглянути матку (канал шийки матки, порожнину матки та вічка маткових труб) та швидко і точно встановити діагноз і, за необхідності, провести лікування.

Огляд матки можна проводити кількома діагностичними методами: УЗД, МРТ (магнітно-резонансна томографія), гістероскопія. Проте гістероскопія має переваги у виявленні ряду патологій та їх лікування - проведенням оперативних втручань та маніпуляцій, що здійснюється у безперервному контролі зі сторони лікаря, так би мовити «контролем ока».

Практично незамінний метод, який передбачає мінімальну травматичність, при видаленні поліпів ендометрію.

Є два види гістероскопії : діагностична та лікування. Перша передбачає можливість встановити або підтвердити попередній діагноз, друга – застосовується при потребі видалення поліпів, міом, спайок.

Якщо раніше для ряду захворювань, приходилось робити надріз і хірургічно видаляти патологію,то завдяки гістероскопії сьогодні це проводиться з мінімальним втручанням в організм жінки.

Даний вид обстеження жінка не може призначити собі самостійно, обов’язковим є попередній огляд гінеколога та його рекомендація.

Покази для проведення діагностичної гістероскопії:

  • Порушення менструального циклу.
  • Непліддя.
  • Кровомазання в менопаузі.
  • Підозра на захворювання: субмукозна лейоміома матки, поліпи ендометрію, аномалії розвитку матки, аденоміоз, внутрішньоматкові синехії (зрощення), ранні стадії раку ендометрію, залишки плідного яйця або чужорідне тіло в порожнині матки.
  • Невиношування вагітності.
  • Оцінка ефективності та контроль під час проведення гормонотерапії.

Покази для проведення лікувальної гістероскопії:

  • Наявність у порожнині матки поліпів ендометрію.
  • Потовщення ендометріального шару (гіперплазії).
  • Наявність міоми матки, розташованої під ендометрієм.
  • Постійні рясні кровотечі з органу.
  • Наявність внутрішньоматкових перегородок і зрощень стінок органу.
  • Видалення з порожнини матки контрацептиву типу ВМС.

Протипоказами для проведення гістероскопії є: запальні процеси в сечостатевій системі, інфекційні захворювання в гострій стадії, пухлина на шийці матки, рясні кровотечі тощо.

Після операції «гістероскопія» ризик розвитку ускладнень дуже низький. Головне завдання пацієнтки в післяопераційному періоді — дотримуватися підготовлених рекомендацій лікаря і дотримуватися деяких обмежень.

Дбайте про своє здоров’я, будьте здорові. З прийдешнім Новим роком та Різдвом Христовим!

Інформація КНП "Ватутінська міська лікарня Ватутінської міської ради"