UAEU2.JPG

Недостатнє фінансування медичних закладів – це проблема переважної більшості населених пунктів країни, не виняток і наше комунальне некомерційне підприємство «Ватутінська міська лікарня».

З проблемами медичного закладу звернувся до керівництва міста головний лікар лікарні Віктор Табачишин. Спілкування відбулося з міським головою Олександром Заборовцем та заступником міського голови Юрієм Кубявкою.

Віктор Павлович повідомив, що нагальним питання на сьогодні залишається значне недофінансування, зокрема заборгованість по виплаті заробітної плати працівникам, яка складає більше 2 мільйонів гривень. Також зменшене фінансування від Національної служби здоров’я України, по причині відсутності відповідного медичного обладнання для надання послуг населенню. Значного покращення потребує й матеріально - технічна база підприємства. Ремонту потребує й приміщення лікарні, зокрема його дах.

Керівник повідомив, що поступово ведуться ремонтні роботи у відділенні паліативної допомоги. З міського бюджету були направлені кошти для проведення ремонту системи освітлення.

Також проблемою є відсутність кваліфікованих медичних кадрів та низка інших питань, які потрібно вирішувати негайно.

Міський голова пообіцяв, що міська влада не залишиться осторонь проблем лікарні. Тому Олександр Анатолійович звернувся за допомогою до депутата Верховної Ради Сергія Нагорняка, до обласної державної адміністрації, обласної ради та приватних підприємців.