UAEU2.JPG

Питання підняття тарифів на водовідведення та водопостачання  набуло широкого громадського резонансу серед споживачів послуг і не могло залишитись поза увагою обранців громади. Тому на першому сесійному засіданні, що відбулось 17 грудня, депутатами була ініційована зустріч з керівництвом комунального виробничого підприємства «Водоканал», щоб більш детально вивчити ситуацію з тарифами.

Зустріч відбулась сьогодні в сесійній залі міської ради. Керівник КВП «Водоканал» Василь  Паламарчук детально розповів про ситуацію, яка склалась на підприємстві, про проблеми, які потребують  нагального вирішення, про стан сплати за отримані послуги споживачами та інші чинники, які змусили підприємство ініціювати зміну тарифу. Зокрема Василь Григорович наголосив на катастрофічному зношенні мережі, що призводить до аварійних її поривів. Розвіяв чутки про надвисокі заробітні плати на підприємстві. Розповів про заходи, які здійснює підприємство, щоб зменшити виробничі витрати. Надав обґрунтування підняття тарифу. Він також надав відповіді на запитання, які йому задавали депутати та присутні громадяни.

Коментуючи ситуацію, міський голова Олександр Заборовець зазначив, що підняття тарифів є непопулярним рішенням, проте уникнути його не можна, адже на чашу терезів поставлена не лише доля підприємства, а й можливість споживачам продовжувати отримувати послуги. Але протягом останнього часу проводились численні наради з керівництвом «Водоканалу», щоб знайти можливість  запропонований підприємством тариф зменшити. Наразі зійшлись на 69,05 грн. Рішення будуть приймати члени виконкому, на засіданні, яке відбудеться завтра.

Ми розуміємо, що буде багато обурення і критики, але  громада має зрозуміти, що нині діючий тариф не може залишитись.

Крім емоцій, претензій та докорів, звучали ясні та якісні пропозиції щодо покращення роботи комунального підприємства:

  • створення робочої групи (з числа депутатів, спеціалістів у галузі житлово-комунального господарства, активних мешканців міста);
  • звернення до народних депутатів України від Черкаської області;
  • звернення до управління юстиції в Черкаській області з метою активізації сплати боргів Звенигородськими підприємствами;
  • щорічне звітування керівників житлово-комунального господарства перед депутатським корпусом,

та інші побажання, які можуть вплинути на роботу підприємства.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики