UAEU2.JPG

Відтепер батьки знову можуть отримати бебі-бокс з усіма необхідними для немовляти речами. 

Докладніше про умови, за яких надається така допомога: 

- якщо дитина народилася після 24 жовтня, ви можете отримати "пакунок малюка" у пологовому будинку;

- якщо дитина народилася поза медичним закладом або там відсутні бебі-бокси, його можна отримати в управлінні соцзахисту населення протягом 30 днів після народження дитини;

- якщо дитина народилася до 23 жовтня, ви маєте право лише на грошову компенсацію за "пакунку малюка". Подати заяву можна в управлінні соцзахисту. 

Також можлива грошова компенсація замість "пакунку малюка". Вона виплачується, якщо бебі-боксів не було в наявності ані в пологовому, ані в управлінні соцзахисту. Для цього потрібно подати заяву на компенсацію в управлінні соцзахисту. 

Нагадаємо, що "пакунок малюка" почали видавати сім’ям новонароджених з 1 вересня 2018 року. Його орієнтовна вартість 5 тисяч гривень. До складу входять дитячі серветки, пелюшки гігієнічні, присипка, масло, крем, силіконова соска, пустушка, фітозбори для ванночок, пляшечка дитяча, підгузки, ковдра, навчальні матеріали, одяг і термометр. У липні 2020 Кабмін замінив "пакунок малюка" одноразовою грошовою виплатою. Це рішення почало діяти з 1 вересня цього року.

Звертаємо увагу, що з 1 липня 2021 року з’явиться можливість самостійно обирати, що отримати: "пакунок малюка" чи грошову виплату. 

Крім того, Міністерство цифрової трансформації України  працює над тим, щоб "пакунок малюка" або виплату компенсації можна було замовити і під час оформлення комплексної послуги "єМалятко". 

На сьогодні, "єМалятко" вже можна отримати через 25 ЦНАП Черкаської області

Джерело: Портал адміністративних послуг Черкаської області