gerbuk.JPG

Сьогодні день, коли ми віддаємо данину глибокої шани людям, яким вдалось приборкати атом, що вийшов з під контролю людини, та мінімізувати наслідки наймасштабнішої ядерної катастрофи ХХ століття – аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Це люди високої моралі, щиро віддані своєму народові, високопрофесійні  та мужні, адже йшли на ліквідаційні роботи в зону техногенного лиха без сумніву.

14 грудня 1986 року було здано в експлуатацію об’єкт, який вкрив зруйнований у квітні того ж року четвертий енергоблок ЧАЕС. Це стало важливою подіємо на шляху мінімізації наслідків аварії. Тому й обрано саме цю дату для вшанування наших ліквідаторів – дату першої значної перемоги.

Цьогорічне відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи  відбулось з урахуванням вимог карантинних обмежень. Тому й учасників заходу було небагато.

Міський голова Олександр Заборовець поспілкувався з учасниками ліквідаційних робіт, подякував їм за працю на благо України, за те, що, не зважаючи на небезпеку, сумлінно виконували свої професійні обов’язки по подоланню наслідків Чорнобильського лиха. Побажав їм та всім ліквідаторам здоров’я, наснаги, родинного затишку, поваги від людей та мирного неба.

Міський голова, секретар міської ради Алла Чорнобай, керуючий справами виконавчого комітету Лариса Гурцак, голова Ватутінської міської в Черкаській області громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», депутат Ватутінської міської ради Микола Павленко, член Ради громадської організації Юрій Костецький та учасник ліквідаційних робіт Павло Коросташ поклали квіти до пам’ятного знаку чорнобильцям та вшанували пам'ять тих, кого забрала Чорнобильська трагедія, хвилиною мовчання.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики