UAEU2.JPG

9 грудня 2020 року під керівництвом заступника голови координаційної ради з питань протидії туберкульозу, ВІЛ-інфекції та СНІДу Валентини Дроздової в Ресурсному центрі Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулося чергове засідання координаційної ради.

На засіданні було проаналізовано стан виконання протягом 2020 року міської цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу. По даному питанню заслухали  лікаря-інфекціоніста Вікторію Дремлюгу, лікаря – фтизіатра Ольгу Сотнікову, головного спеціаліста служби у справах дітей Ларису Славіну та методиста психологічної служби відділу освіти Оксану Міненко.

Лікар-фтизіатр Ольга Сотнікова також зробила аналіз показників та індикаторів моніторингу і оцінки заходів протидії захворюванню на туберкульоз за 2020 рік. Вона зазначила що на «Д» обліку у кабінеті «Довіра»  на початок звітного періоду знаходилась 71 особа. Обстежено флюорографічно - 29 осіб. Активного туберкульозу не виявлено. Підлягало хіміопрофілактичному лікуванню (за результатами аналізу крові на СД) -19 осіб. Проведено  хіміопрофілактику -18 осіб (1 особа розпочала лікування, але потім вибув в місця позбавлення волі). З них вперше ВІЛ-інфекція виявлена у 3 осіб. Хіміопрофілактика  буде закінчена 25.11.2020 року.

При зверненні до лікаря виявлено вперше туберкульоз легень у 1 особи, жінка,43 роки, не працює , в даний час перебуває на стаціонарному лікуванні в обласному протитуберкульозному диспансері.

З жовтня 2020 року ще розпочали хіміопрофілактику 9 осіб, яка проводиться протягом  6 місяців, тобто до квітня 2021 року.

На кінець звітного періоду в кабінеті «Довіра» перебуває 72 особи.

Також на засіданні було заслухано та затверджено звіт про  роботу міської Координаційної ради з питань протидії туберкульозу, ВІЛ-інфекції/СНІДу за 2020 рік та затверджено план роботи координаційної ради на наступний.

На завершення засідання заступник голови координаційної ради Валентина Дроздова та секретар ради Світлана Лукашенко подякували членам ради за плідну роботу та ефективну взаємодію.

Інформація Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді