gerbuk.JPG

ВІЛ-інфекція – проблема не менш соціальна, ніж медична. Люди, які живуть з ВІЛ-інфікцією та хворі на СНІД потребують милосердя і співчуття, соціального захисту і шанобливого відношення з боку суспільства. Щорічно, починаючи з 1988 p., 1-го грудня світ відзначає День боротьби зі СНІДом та порозуміння з ВІЛ-інфікованими людьми. Головна мета – звернути увагу суспільства на цю проблему.

Сьогодні ВІЛ – це не вирок. Люди, які живуть з вірусом імунодефіциту, можуть жити звичайним життям, народжувати дітей, працювати, подорожувати тощо. Достатньо вчасно вживати ліки. Якщо ВІЛ-інфекція діагностується вчасно, відразу розпочинається антиретровірусна терапія (АРТ) і надається необхідне лікування пацієнту, а відтак людині гарантується якісне та повноцінне життя.

Всесвітній день порозуміння з ВІЛ-інфікованими людьми це важлива нагода для підняття рівня поінформованості молоді, широких верств населення про проблеми ВІЛ/СНІДу, проблеми людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом, звільнення від наркотичної та алкогольної залежності, ведення безпечного способу життя.

1 грудня відбулася чергова робоча зустріч працівників Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з представниками кабінету «Довіра». Цього року вона пройшла під гаслом «Прояви турботу і толерантність». Було обговорено ряд проблемних питань підтримки людей, які вже стали ВІЛ-інфікованими, попередження нових захворювань, пропагування здорового способу життя, основні засоби запобігання розповсюдженню інфекції.

Аби привернути увагу молоді до проблеми розповсюдження ВІЛ-інфекції, фахівцями Ватутінського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді було проведено ряд заходів. Зокрема,  для учнів багатопрофільного регіонального центру професійної освіти в Черкаській області - бесіду з елементами тренінгу «СНІД: подумай про майбутнє - обери життя». Роботою охоплено  13 учнів. Для кращої наочності, з метою легшого засвоєння матеріалу було розповсюджено інформаційні матеріали. Кожен з присутніх мав змогу поставити запитання та отримати ґрунтовну відповідь. Тема невиліковних хвороб справляє неабияке враження на людину. Передусім це страх, адже навіть сучасні наука та медицина не здатні на 100% захистити наші життя. Якщо додати чималу кількість міфів про ВІЛ, що досі існують в Україні, та відсутність сексуальної просвіти серед учнівської молоді, картина виходить сумна. Саме тому проведення тематичних виховних годин та донесення до учнів інформації про ВІЛ та СНІД є важливим моментом, на який не можна не звертати уваги.  

Інформація Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді