UAEU2.JPG

На засіданні комісії з питань захисту прав дитини, що відбулося 1 грудня під головуванням заступника міського голови Юрія Кубявки, обговорено підсумки виконання плану міських заходів у 2020 році щодо профілактики правопорушень і злочинів серед дітей.

Як доповіла начальник служби у справах дітей Надія Оришич, за інформацією Звенигородського відділу  поліції  ГУНП в Черкаській області та Звенигородського міськрайонного сектору філії державної установи «Центр пробації» в Черкаській області протягом 2020 року неповнолітніми жителями м.Ватутіне,  с. Скаливатка правопорушення та злочини не скоєно. Доповідач акцентувала увагу членів комісії  на тому, що  у 2020 році до питань профілактики активно долучився  сектор превенції Звенигородського ВП ГУНП у Черкаській області та новопризначений ст. інспектор  з ювенальної превенції сектору превенції Звенигородського ВП ГУНП у Черкаській області, що дало можливість значно покращити стан справ та взаємодію. За результатами розгляду комісією вирішено продовжити роботу щодо профілактики вчинення неповнолітніми правопорушень  та злочинів, особливу увагу приділяти дітям з сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, розробити план по організації роботи на 2021 – 2023 роки. 

Головним спеціалістом служби у справах дітей Ларисою Славіною поінформовано присутніх про звернення, в яких заявниці просять надати висновок органу опіки та піклування  про доцільність позбавлення батьківських прав: у першому випадку – нерадивого та безвідповідального батька малолітньої дитини, у другому випадку – мова йде про позбавлення батьківських прав обох батьків відносно малолітньої дитини. Ознайомившись з документами, проаналізувавши ситуацію, що склалась, членами комісії, з метою захисту прав та інтересів дітей, прийнято рішення про доцільність позбавлення батьківських прав та надання відповідних висновків.

Черговим питанням порядку денного засідання комісії з питань захисту прав дитини стало обговорення факту неналежного виконання багатодітною матір’ю обов’язків по утриманню та вихованню малолітніх дітей, які перебувають на обліку дітей, що потрапили у складні життєві обставини. В ході обговорення визначено шляхи організації роботи щодо соціального захисту дітей багатодітної родини, в якій мати схильна до вживання алкоголю та агресії. Підсумовуючи розгляд даного питання, головуючий на комісії Юрій Кубявка, наголосив на необхідності посилення контролю за сім’єю, застосування мір впливу до нерадивої матері, продовженні роз’яснювальної роботи з матір’ю щодо здорового способу життя, реагування на випадки невідвідування дітьми навчального закладу без поважних причин. Члени комісії з питань захисту прав дитини висловили готовність до взаємодії у захисті прав та інтересів дітей цієї сім’ї.

Комісією  надано дозволи на  дарування нерухомого майна малолітнім,   а також затверджено індивідуальні плани соціального захисту трьох дітей – сиріт.

Інформація служби у справах дітей виконкому Ватутінської міської ради