gerbuk.JPG

30 листопада міський голова Олександр Заборовець провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів міської ради, виконавчого комітету, підпорядкованих підприємств та місцевих органів виконавчої влади.

На початку засідання міський голова представив новопризначених працівників: начальника відділу "Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Ватутінської міської ради" Ларису Володимирівну Кохан та директора Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлану Олександрівну Лукашенко. Олександр Анатолійович привітав з призначенням керівників та побажав їм плідної роботи.

Керуючий справами виконкому Лариса Гурцак інформувала присутніх про  роз’яснення Асоціації міст України щодо назви представницького органу територіальної громади в якому йдеться, що  назва Ватутінська міська рада залишається й на далі.

Лариса Віталіївна також повідомила про дату наступного засідання виконкому, яке планується на 15 грудня, та наголосила на необхідності не пізніше ніж за 10 робочих днів до запланованого засідання подавати проекти рішень для висвітлення на сайті.

Перший заступник міського голови Зоя Ляпун з даного питання додала, що змінами до  Закону України «Про доступ до публічної інформації» від 15 вересня,і терміни змінені та наголосила на необхідності дотримуватись вимог законодавства, щоб прийняття рішень відбувалось в правовому полі.

Секретар міської ради Алла Чорнобай інформувала, що наступна сесія запланована на 17 грудня та запропонувала керівникам терміново надати перелік питань, які будуть запропоновані на розгляд депутатів, щоб вчасно сформувати порядок денний.

Про стан захворюваності в місті на COVID-19 інформацію надав заступник міського голови Юрій Кубявка, зазначивши, що за повідомленням комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги м.Ватутіне Черкаської області», кількість захворілих на COVID-19 з початку пандемії становить 313 осіб, на стаціонарному лікуванні знаходяться 6 осіб, проведено 2063 ПЛР - тестів, з них негативних – 1715, чекають результату – 35 осіб, одужало 253 осіб.

З обговорюваного питання виступила й головний лікар медичного закладу первинного рівня Анастасія Петренко, яка повідомила, що останнім часом значно почастішали випадки захворювання людей на респіраторні вірусні інфекції та COVID-19. Переважно їх лікування відбувається в амбулаторних умовах, під наглядом сімейного лікаря. Але, на жаль, є випадки тяжкого перебігу хвороби,  і таких хворих скеровують до медичного закладу, який перепрофільований на лікування цієї недуги. Всі організаційні клопоти лягають на плечі сімейних лікарів.

Керівник зазначила, що навантаження на сімейних лікарів колосальне, тому в закладі започатковано додаткову інформаційну телефонну лінію 068-578-58-11 з 8.00 до 18.00 (окрім неділі). Тут відповість кваліфікована медична сестра, яка не буде давати рекомендацій по лікуванню, а надасть вичерпну інформацію щодо прийому сімейного лікаря та спрямує пацієнта згідно потреб.

Анастасія Григорівна наголосила на необхідності дотримуватись особистої гігієни, використовувати засоби захисту органів дихання та вживати багато гарячої рідини, провітрювати приміщення та гуляти на свіжому повітрі. А при перших ознаках захворювання звертатися до медичного закладу і не займатися самолікуванням.

На завершення наради міський очільник закликав підлеглих активізувати свою діяльність, змінити підходи до виконання посадових обов’язків, щоб громада відчувала, що ми працюємо на її благо.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики