gerbuk.JPG

? У 1999 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Щороку в цей день у різних країнах по всьому світу розпочинається акція ,,16 днів проти насильства”. Основними завданнями цієї акції є привернення уваги громадськості до двох актуальних проблем – запобігання та протидії домашньому насильству та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ і громадських організацій задля об’єднання зусиль заради захисту прав людини.

? Це хороша нагода ще раз привернути увагу спільноти до існування цих проблем у суспільстві, підвищити рівень обізнаності людей щодо всіх форм насильства, продовжити процес створення недискримінаційного простору для життя, розвитку і професійного зростання кожної людини. Це можливість нагадати про актуальність проблеми насильства заради її подолання. Працює низка державних установ, міжнародних та громадських організацій, до яких можна і потрібно звернутись за допомогою, якщо людина постраждала від насильства і потребує захисту та підтримки.

Подібні масштабні проблеми можна подолати лише об’єднавши зусилля, забезпечивши комплексний підхід до їх вирішення: попереджаючи наступні випадки насильства, притягуючи до відповідальності кривдників та надаючи якісну кваліфіковану допомогу тим, хто її потребує.

26 листопада о 09:30 відбудеться прес-брифінг, присвячений Проведенню Всеукраїнської інформаційної кампанії “16 днів проти насильства” у прес-центрі ІА „Укрінформу”.

Організатор: Міністерство соціальної політики України.

? Спікери: Міністр соціальної політики, Урядова уповноважена з питань гендерної політики, представники Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства юстиції України, представник Ради Європи, представник Координатора проектів ОБСЄ в Україні, Голова Правління ГС ,,А21 Україна” та представник Фонду ООН у галузі Народонаселення в Україні.

? Адреса ІА „Укрінформу”: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. „Театральна”).
? Контактний телефон прес-центру: (044) 299-03-32.
? Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ.

посилання на відео:  https://www.facebook.com/MLSP.gov.ua/videos/222628919272261/