gerbuk.JPG

21 листопада, в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Це дата початку двох революцій новітньої історії України: Помаранчевої революції 2004 року та Революція Гідності 2013 – 2014 років. Ці події є свідченням того, що український народ глибоко патріотичний, з високим почуттям гідності і непереборним духом свободи. Народ який прагне миру, злагоди та братерства. Але їх виборювати доводиться зі зброєю в руках.

Цей день є нагадування кожному з нас, що ціна миру – це чиїсь життя. І наш святий обов’язок - згадати всіх Героїв, які виборювали свободу України, і віддали свої життя за краще майбутнє рідного народу. А їх в когорті багато, це – герої Небесної сотні та українські вояки, котрі загинули під час антитерористичної операції на сході України.

Сьогодні, в переддень Дня Гідності та Свободи міський голова Олександр Заборовець та його заступник Юрій Кубявка вшанували пам'ять борців за свободу і незалежність рідної землі, які віддали своє життя за мир в Україні,  та поклали квіти до могил наших земляків-Героїв: учасників антитерористичної операції Євгена Іванченка і Богдана Мороза, учасниці Революції Гідності, волонтера та учасниці АТО Олени Зеленюк-Юріної, а також до пам’ятника «Пам’яті Героїв Небесної Сотні та Пам’яті Учасників АТО».

Відвідали могили та вшанували пам'ять земляків, які покинули земний світ уже після повернення із зони бойових дій, але вписали в літопис рідного краю героїчні сторінки: Олега Меретукова, Віталія Вдовиченка та Юрія Шпильового.

Світла пам'ять вам, дорогі захисники. Ви стоїте перед Божим Престолом, і з небес опікуєтесь долею України. І пам'ять про вас не померкне у віках. Вона буде жити у наших серцях і в пам’яті народній.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики