gerbuk.JPG

Жителі Черкащини долучилися до всеукраїнського проекту з озеленення «Мільйон дерев за добу». За добу в п’ятьох лісництвах області активні жителі висадили 32 тисячі дерев. Це Звенигородський, Корсунь-Шевченківський, Смілянський, Лисянський, Черкаський лісгоспи. Головний захід області відбувся у Дахнівському лісництві Черкаського лісгоспу.

До осіннього висаджування лісу долучився голова Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Сергійчук, його заступник, начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко, керівники структурних підрозділів ОДА, територіальних підрозділів міністерств, відомств та інших центральних органів виконавчої влади області, громадськість.

– Службовці Черкаської обласної адміністрації заліснили 0,6 га, саджали дуби та сосни,  – відзначає очільник області. – Ми повинні частіше привертати увагу до проблем екології, а особливо привчати молодь до збереження природи. Цьогорічна акція – лише частина глобальної ініціативи у 100 країнах світу!

За слоовами начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Дзюбенка, протягом 2020 року у держлісгоспах Черкащини відтворять лісів на 1270,7 га. Під час весняної лісокультурної кампанії та враховуючи природнє поновлення, відтворення лісів вже здійснили на 1245 га. Восени ліс створять на 25,7 га.

– Основними лісоутворюючими породами для області є дуб звичайний та сосна звичайна, – відзначає головник лісівник області. – Висаджуємо також горіх чорний, дуб червоний, ялину європейську, модрину, акацію, липу, березу та ін.  З метою відходу від монокультур, підвищення стійкості та продуктивності лісів, ми збільшуємо кількість деревних порід. У держлісгоспах лісові розсадники висіяні на площі 15 га, де зростає понад 8 мільйонів сіянців тридцяти деревних та чагарникових порід, які будуть висаджені вже під час наступної лісокультурної кампанії 2021 року

 

 Інформація Пресслужба ОДА