gerbuk.JPG

День захисника України відносно молоде свято. Воно започатковане лише у 2014 році з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві.

В цей день ми згадуємо звитяги попередніх поколінь, представники яких своїм героїзмом і жертовністю здобули та відстояли свободу і незалежність України, висловлюємо повагу бійцям сучасних Збройних Сил, які мужньо захищають суверенітет нашої країни, вшановуємо пам'ять тих, хто поліг у священній боротьбі за свою державу.

Сьогодні, в переддень відзначення Дня захисника України, міський голова Олександр Лисюк разом із своїм заступником Таїсією Дудник поклали квіти до могил наших земляків, які своїм життям вписали героїчні сторінки в новітню історію України. Вони захищали цілісність і непорушність українських земель в зоні проведення антитерористичної операції. Це Євген Іванченко, якого скосила ворожа куля, Богдан Мороз, серце якого зупинилось під час  служби, а також Ольга Юріна - Зеленюк, Віталій Вдовиченко, Юрій Шпильовий та Олег Меретуков, які померли після повернення із зони бойових дій.

Також було відвідано та покладено квіти до пам`яника “Пам`яті Героїв Небесної Сотні та Пам`яті Учасників АТО», а також братської могили на монументі Слави, де покояться останки 55 бійців, що захищали Звенигородщину від ворога в роки Другої світової війни.

Слава нашим Героям! Вічна пам'ять загиблим і померлим!

Інформація відділу з питань внутрішньої політики