gerbuk.JPG

14 вересня під головування першого заступника міського голови Юрія Кубявки відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якому розглянуто низку планових питань.

Інформацію щодо стану працевлаштування та забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з числа випускників 9-х, 11-х класів загальноосвітніх закладів міста надала головний спеціаліст служби у справах дітей Лариса Славіна. Вона розповіла про роботу служби  щодо збереження житлом категорійних дітей, у разі їх вступу на навчання в навчальний заклад не за місцем проживання, належну взаємодію та взаємопоінформованість з адміністраціями навчальних закладів, де продовжують навчання випускники загальноосвітніх закладів міста, надання пільг відповідно до вимог чинного законодавства та проведення заходів щодо їх соціального захисту.

Провідний фахівець Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлана Лукашенко інформувала про стан працевлаштування та забезпечення житлом осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування віком до 23-х років, з якими фахівці центру працюють після повноліття, надаючи соціальні послуги.

На комісії також розглянуто індивідуальні заяви:  звернення матері про надання висновку органу опіки та піклування щодо визначення місця проживання малолітньої дитини  з нею та звернення про надання дозволу органу опіки та піклування матері на укладання та підписання від імені малолітньої дитини додаткової угоди до договору оренди земельної ділянки та передачу її в оренду. По результатах розгляду членами комісії прийняті рішення  про надання відповідних висновку та дозволу органу опіки та піклування.

З метою захисту прав та інтересів дітей, розглянуто питання про організацію роботи щодо соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, мати яких ухиляється від виконання обов’язків по утриманню, догляду та їх вихованню. Затверджено склад міждисциплінарної команди та індивідуальні плани соціального захисту дітей.

Інформація служби у справах дітей