UAEU2.JPG

Через погіршення епідемічної ситуації в Україні знову оновили зони карантину. Значно розширено перелік регіонів, віднесених до червоної, помаранчевої та жовтої зон. Таке рішення ухвалено на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулось 10 вересня.

Ситуація по Черкаській області.

З 00 годин 14 вересня міста Черкаси, Ватутіне та Умань, Драбівський, Жашківський, Золотоніський, Кам’янський, Катеринопільський, Лисянський, Маньківський, Уманський та Черкаський райони віднесені до «жовтої зони».

Це тягне за собою збільшення протиепідемічних обмежень. Додатково до установлених для «зеленого» рівня епідемічної небезпеки, забороняється:

  • Відвідування сторонніми особами установ і закладів соціального захисту, в яких тимчасово або постійно проживають/перебувають громадяни похилого віку, ветерани війни і праці, особи з інвалідністю, особи із стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями, установ і закладів, що надають соціальні послуги сім’ям/особам, які перебувають в складних життєвих обставинах, крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово);
  • Діяльність хостелів;
  • Роботу після 24-ї та до 7-ї години об’єктів господарювання з наданням послуг громадського харчування без організації дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчуванні із здійснення адресної доставки замовлень та замовлень на винос.

До «червоної зони»  віднесено місто Канів, до «помаранчевої» - місто Сміла, Корсунь-Шевченківський та Смілянський райони

Такі епідемічні рівні встановлюються на 14 днів.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики