UAEU2.JPG

Під час чергового засідання ради директорів закладів професійно-технічної освіти педагоги області прийняли проєкт рішення про переформатування підходу щодо затвердження обсягів регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів на наступний 2021-2022 навчальний рік.

Днями відбулася онлайн-нарада з керівниками закладів професійної (професійно-технічної) освіти регіону за головуванням начальника Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації Ольги Чепкої.

Під час онлайн-наради заслухали звіти керівників щодо у ввірених їм закладах освіти. Водночас на основі проведеного аналізу прийняли рішення про необхідність перерозподілу обсягів державного та регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів на наступний навчальний рік.  Приймаючи таке рішення врахували невиконання окремими закладами доведених обсягів прийому за професіями:

– верстатник деревообробних верстатів,

– продавець продовольчих товарів,

– маляр,

– муляр,

– штукатур,

– лицювальник-плиточник.

Станом на 31 серпня заклади професійно-технічної освіти державне замовлення на підготовку робітничих кадрів виконане на 84 %, регіональне замовлення – на 85 %.

У ході обговорення готовності закладів освіти до нового навчального року начальник Управління наголосила на необхідності скласти розклад навчальних занять за новою системою, пристосованою до здійснення освітнього процесу в умовах адаптивного карантину з дотриманням вимог протиепідемічних заходів у закладах і гуртожитках, та готовності переходу на дистанційну форму навчання.

Також були розглянуті питання щодо готовності закладів до роботи в опалювальний період, процедури затвердження штатних розписів та вимог щодо оформлення бюджетних запитів на наступний рік.

За інформацією Управління освіти і науки облдержадміністрації

Джерело: сайт Черкаської ОДА