UAEU2.JPG

У селі Вільшанка Уманського району в рамках програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» розпочато капітальний ремонт мосту на дорозі місцевого значення 0241510 Бабанка – Коржовий Кут – Дубова – Острівець – Рогова. 26 серпня туди виїхала голова Уманської районної державної адміністрації Світлана Волошенюк.

Старому місткові у Вільшанці не менше, ніж пів століття. Періодичні укріплення хоч і робилися, але постійного навантаження важковагового транспорту і повені, яка пройшла районом влітку 2019 року, конструкція не витримала. В результаті міст обвалився і відтоді був закритий для руху транспорту.

Завдяки програмі «Велике будівництво» виготовили проектно-кошторисну документацію, провели тендер та уклали договір із ТОВ «Трансстройкапітал» на проведення капітального ремонту зазначеного об’єкта.

Наразі підрядники розчищають територію, переносять лінії електропостачання та створюють загальне планування території.

Вільшанський міст зєднує дві частини села, а також села Рогова та Острівець із центром району. Жителям цієї частини території доводиться здійснювати обїзд в понад 15 км. Надалі відремонтований міст з’єднає ці населені пункти із центром їх майбутньої об’єднаної територіальної громади в смт Бабанка.

За інформацією Уманської РДА

Джерело: сайт Черкаської ОДА