UAEU2.JPG
Минулого року, під час урочистостей з нагоди Дня незалежності, Президент України Володимир Зеленський озвучив свій Указ від 23 серпня про встановлення Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, який відзначатиметься щорічно 29 серпня.
З цієї нагоди сьогодні у Сквері «Пам'ять» відбувся меморіальний захід, в якому взяли участь мама і дочка загиблого під час проведення антитерористичної операції Євгена Іванченка, учасники АТО, представники міської влади: секретар міської ради Сергій Бабюк, заступник міського голови Таїсія Дудник та керуючий справами виконкому Таїсія Стеценко, а також містяни.
Пам'ять про загиблих всі присутні вшанували хвилиною мовчання і до пам’ятника «Пам’яті Небесної Сотні та Пам’яті Учасників АТО» поклали квіти, серед яких переважали соняхи – символ цього скорботного дня.
 
Як звучало із вуст ведучих, сонях символом обрано не випадково, адже під час Іловайської трагедії у серпні 2014 року, коли наших воїнів, що виходили з оточення так-званим «зеленим коридором» почали обстрілювати ворожі сили, саме соняшникове поле стало для багатьох українських бійців порятунком, тим прихистком, який не давав можливості ворогу вести прицільний вогонь і дав шанс на спасіння.
 
Після мітингу були відвідані могили Євгена Іванченка, Богдана Мороза, Ольги Зеленюк-Юріної, Олега Меретукова, Віталія Вдовиченка та Юрія Шпильового, до яких також були покладені квіти.
 
Пам'ять про наших Героїв буде жити вічно, адже Герої не вмирають, вони навіки оселяються в наших серцях.
 
Інформація відділу з питань внутрішньої політики