gerbuk.JPG

2 березня стартував національний проєкт Президента України  «Велике будівництво». 19 освітніх, спортивних, культурних, медичних об’єктів та кількадесят дорожніх реалізовують 2020 року на Черкащині. 

Які об’єкти будують та готовність виконання – у матеріалі. 

Освітні об’єкти

У межах проєкту «Велике будівництво» реконструюють чотири навчальні заклади.

У Жашківській спеціалізованій школі №1 ремонтують та утеплюють фасад будівлі. Капітальний ремонт планують завершити до першого жовтня 2020 року. Готовність роботи – 45 %.

Загальна кошторисна вартість: 6 мільйонів 700 тисяч гривень.

У Тальнівській школі І-ІІІ ступенів №2 утеплюють фасад будівлі і капітально ремонтують покрівлю. Завершать роботи до першого жовтня 2020 року. Будівельна готовність – 74 %.

Загальна кошторисна вартість: 8 мільйонів 500 тисяч гривень.

Утеплення фасаду в Тальнівській школі №2

У Чигиринському НВК І-ІІІ ступенів №2 утеплюють фасад будівлі (роботи виконали на 0 %), реконструюють покрівлю (9 %), замінюють вікна на металопластикові (40 %). Ремонт планують завершити до першого грудня 2020 року. 

Загальна кошторисна вартість: 19 мільйонів 730 тисяч гривень.

Не лише ремонтують, а й добудовують Черкаський навчально-реабілітаційний центр «Країна добра». Будують спортивний зал і третій поверх лівого і правого крила основної будівлі. Крім цього утеплюють фасад всього приміщення, ремонтують дах, будують спортивний майданчик на подвір’ї Центру.

Зараз у закладі навчаються більше 100 дітей із особливими освітніми потребами. Після будівельних робіт тут зможуть отримувати допомогу і консультацію більше 300 дітей.

Будівельна готовність – 75 %. Роботи планують завершити до 15 жовтня 2020 року.

Загальна кошторисна вартість: понад 24 мільйони 392  тисяч гривень.

Будівництво третього поверху та спортзалу в Черкаському навчально-реабілітаційному центрі «Країна добра»

Спортивні об’єкти

В області капітально ремонтують два спорткомплекси та будують п’ять стадіонів.

У Чорнобаївському районному спорткомплексі капітально ремонтують приміщення басейну з улаштуванням сонячних батарей. Зокрема монтують комунікації басейну, оздоблюють стіни та підлогу. Також ремонтують та утеплюють покрівлю і фасад будівлі. Готовність робіт – 95 %. Ремонт планують завершити в листопаді 2020 року.

Загальна кошторисна вартість: 15,4 мільйона гривень.

Ремонт басейну Чорнобаївського спорткомплексу

У спортивному комплексі Кам’янського ліцею № 1 капітально ремонтують приміщення будівлі. Там з’явиться зал для тенісу та ринг для боксу. Крім цього ремонтують стелю, утеплюють фасад будівлі, встановлюють систему водовідведення. Ремонт спорткомплексу планують завершити до 10 вересня 2020 року. Будівельна готовність – 65 %.

Загальна кошторисна вартість: 5 мільйонів 600 тисяч гривень.

Спортивна зала в спорткомплексі Кам’янського ліцею

Будують стадіон в Дитячо-юнацькій спортивній школі у Черкасах. Будівництво планують завершити до першого жовтня 2020 року. Робота готова на 86 %.

Загальна кошторисна вартість: 12 мільйонів 700 тисяч гривень.

Реконструюють стадіон і в Дитячо-юнацької спортивній школі Золотоноші. Будівельні роботи завершать до першого грудня 2020 року. Готовність – 47 %.

Загальна кошторисна вартість: 8 мільйонів 130 тисяч гривень.

У Черкаській ЗОШ №29 та Жашківській СШ №1 – однакові проєкти. На цих об’єктах будують футбольне поле із поліуретановим покриттям розміром 60х40 метрів, легкоатлетичними доріжками, трибунами та освітленням. Будувати обидва стадіони розпочнуть найближчим часом. Роботи планують завершити в листопаді 2020 року.

Загальна кошторисна вартість кожного стадіону: 8 мільйонів гривень.

Культурні об’єкти

Реконструюють Черкаський обласний музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка другою чергою. На сцені вже встановлюють електропостачання та монтують обладнання. На прилеглій території монтують тротуарну плитку, ремонтують приміщення в адміністративній частині будівлі, встановлюють камери відеоспостереження. Ступінь готовності – 25 %. Відкрити театр планують до 15 жовтня.

Загальна кошторисна вартість: 110 мільйонів гривень.

Ремонт в Черкаському драматичному театрі завершують

Медичні об’єкти

Вісім приймальних відділень відремонтують в цьому році на Черкащині. Приймальні відділення облаштують у кожній опорній лікарні:

Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради

Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги

Уманська міська лікарня

Смілянська міська лікарня

Звенигородська центральна районна лікарня

Золотоніська районна багатопрофільна лікарня

Канівська центральна районна лікарня

Корсунь-Шевченківська центральна районна лікарня

Приймальне відділення Черкаської обласної лікарні підготували до ремонту 

У рамках проєкту «Велике будівництво» передбачили, що у приймальних відділеннях встановлять вісім апаратів комп’ютерних томографів, один ангіограф, а також сім одиниць обладнання для проведення ендоскопічних обстежень.

Загальна проєктна площа восьми приймальних відділень – 6 тис. кв. м. На їхній ремонт піде 64 мільйони гривень.

Дороги

У 2020 році на Черкащині відремонтують 122,3 км доріг місцевого значення. Щоб провести капітальний та поточний середній ремонт автодоріг, уклали 129 договорів. Зокрема, за результатами тендерних процедур – 52 договори. На виконання експлуатаційного утримання уклали 56 договорів на 267 млн грн. Зараз тривають тендерні процедури щодо 15 об’єктів.

На будівництво, реконструкцію, капітальний та поточний середній ремонт автомобільних доріг на 2020 рік передбачили в межах субвенції 733,8 млн грн. Також за рахунок залишку грошей субвенції 2019 року передбачили майже 54 млн грн.

На шести об’єктах виконали роботи з капітального ремонту в середньому на 70-90%. Роботи з поточного середнього ремонту на трьох об’єктах виконали на 100 %. Ввели в експлуатацію 5,3 км доріг та на 12 об’єктах ремонтні роботи виконано на 90%. Середній відсоток виконання робіт з поточного середнього ремонту – 85%.

Ремонт дороги Р-10 Черкаси-Чигирин-Кременчук

На ремонт доріг державного значення Черкаської області у 2020 році з Дорожнього фонду виділили 5,8 млрд грн. Зараз  виконують роботи на близько двох десятках дорожніх об’єктів: Н-01, Н-08, Н-02/М-06, Н-16, Р-10.

М-05 Київ – Одеса. У 2020 році відремонтували ділянку дороги 10 кілометрів 143+028 км – 152+918 км у Жашківському районі. Підрядник ТОВ «ШРБУ-48» повністю відновило проїзну частину: влаштували три шари асфальтобетонного покриття, укріпили узбіччя, влаштували з’їзди з автодороги, тротуари, бар’єрне огородження, бордюри, нанесли пластикову дорожню розмітку та встановили нові дорожні знаки та сигнальні стовпчики. Також відновили сім перехрещень і примикань, виконали ремонт транспортної розв’язки у різних рівнях, відремонтували автобусні зупинки, 10 водопропускних споруд та два шляхопроводи.

М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка. Відремонтували 7,4 кілометри дорожнього покриття. На обході міста Умань на ділянці км 543+396-км 550+833 проводиться поточний середній ремонт. Підрядник ТОВ «ШРБУ-48» укріпив узбіччя, облаштував водовідведення з проїзної частини автодороги, дорожній одяг, додаткові смуги, з’їзди з дороги з двох шарів асфальтобетону, нові посадкові та зупинкові майданчики, освітлення, дорожню розмітку та знаки.

Ремонт дороги Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя – Маріуполь

Н-01 Київ-Знам’янка. Триває поточний середній ремонт на ділянці км 164+200 – км 176+000 у Городищенському районі. Підрядник ТОВ «Ростдорстрой» влаштовує верхній, фінішний шар асфальтобетонної суміші.

Біля Городища Підрядник ТОВ «Ростдорстрой» реконструює шляхопровід через залізницю та підходів до нього. Нині тривають підготовчі роботи до реконструкції та облаштування тимчасової об’їзної дороги та залізничного переїзду.

Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя – Маріуполь. Відремонтували дві ділянки автодороги у Золотоніському районі загальною протяжністю 22,3 кілометрів. Також реконструювали обхід Золотоноші. Завершили ремонт основного проїзду та будови мосту через річку Супій, завершуються опоряджувальні роботи на мосту.

На ділянці автодороги 23 кілометри, км 87+300 – км 98+000, завершується капітальний ремонт від повороту на Канів у селі Софіївка до села Піщане Золотоніського району. Там підрядник ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада» влаштовує фінішний верхній шар щебенево-мастикового асфальтобетону, прикромові лотки, бордюрне огородження та з’їзди з дороги.

Ремонт дороги Р-10 Черкаси-Чигирин-Кременчук

Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань. Наразі виконується поточний середній ремонт в Уманському району – від села Гереженівка до села Доброводи загальною протяжністю 4,3 км, від міста Звенигородка до села Вільховець Звенигородського району протяжністю 6 км, та на ділянці 8 км від кордону Звенигородського району до села Кобринове Тальнівського району.

Ремонтують в’їзд в Черкаси зі Сміли на ділянці км 41+265+700 – км 49+985 (лівий проїзд).

Наразі на стадії завершення капітальний ремонт аварійного відрізку дороги протяжністю  1,5 км поблизу села Хацьки Черкаського району, зокрема закінчуються роботи з укладання верхнього шару дорожнього покриття.

Відремонтована ділянка протяжністю 7 км автодороги державного значення Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань у селі Гусакове Звенигородського району на ділянці км 156+100 – км 163+100.

Дорога Р-10 Черкаси-Чигирин-Кременчук після ремонту

Р- 10 /Р-09/-Черкаси-Чигирин-Кременчук. Роботи на всіх ділянках цієї дороги тривають. На ділянці км 28+800 – км 36+800 у селі Софіївка Черкаського району підрядник ТОВ «Главшляхбуд» завершує роботи із влаштування фінішного шару асфальтобетонної суміші. Ремонтують ділянку дороги протяжністю три кілометри Геронимівка – тубдиспансер. Роботи тривають на ділянці км 28+800 – км 36+800 у селі Софіївка Черкаського району, на ділянці км 36+800 – км 45+800 між селами Софіївка та Мошни та на ділянці км 52+800 – км 58+800 від села Мошни у напрямку Черкас.

Також в межах «Великого будівництва» у Черкаській області відновлюють 6,4 км дороги О 240709 Межиріч − Лука – Горобіївка Канівського району та 14 кілометрів покриття на автодорозі територіального значення Т-24-09 /М-03/ – Драбів – Золотоноша.