gerbuk.JPG

З нагоди Дня Державного Прапора  сьогодні в місті відбулась урочиста церемонія. Цьогоріч підняття Державного стягу відбулось біля ліцею №5.

Дійство було не багатолюдним, адже в країні діють карантинні обмеження. Але  на заході були присутні секретар міської ради Сергій Бабюк, заступник міського голови Таїсія Дудник, керуючий справами виконкому Таїсія Стеценко, керівники установ і організації міста, працівники освітніх закладів та відділу освіти, а також невелика кількість містян серед яких і учасники бойових дій в зоні АТО.

Під звуки Гімну України почесну місію підняття Державного Прапора виконав учасник антитерористичної операції Сергій Воронюк. У почесній варті біля знамена стояли учні ліцею Аня Половинко та Іван Сподобаєв.

Ведучі розповіли про історію становлення нашого державного символу, який віддзеркалює  весь літопис  державності з прадавніх часів і до сьогодення, зазначивши, що в такому варіанті, як сьогодні, український прапор було піднято у Львові у червні 1848 року. Під синьо-жовтим прапором відбулися три проголошення Української державності: 1917-го, 1941-го та 1990 року, а також три революції новітнього часу: « на граніті»,  Помаранчева та Революція Гідності.

Було наголошено, що під синьо-жовтими прапорами  спрадавна українці виборювали і продовжують виборювати волю, свободу і мир  на рідній землі, часто ціною власного життя.

Загиблих в зоні АТО, в числі яких і наші ватутінці Євген Іванченко та Богдан Мороз,  всі  присутні вшанували хвилиною мовчання.

Завершився захід закликом любити свій народ, свою землю, символи держави  і країну, а також побажаннями, щоб життя було яскравим і багатим, як кольори нашого Державного Прапора:  синім і мирним, як небо, та жовто-золотистим, як пшеничні поля України.

Інформація відділу з питань внутрішньої політики

Фото головного редактора міської газети «Місто робітниче» Анастасії Яніної