gerbuk.JPG

Питання перегляду органами місцевого самоврядування тарифів на теплову енергію та відповідні комунальні послуги, а також розрахунків за спожиті енергоносії та підготовки до опалювального сезону 2020-2021 року обговорили на онлайн-нараді під головуванням заступника Міністра розвитку громад та територій України Наталії Хоцянівської. Вона відбулася 18 липня за участі представників обласних, Київської міської державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування.

Враховуючи вимоги чинного законодавства та домовленості України та МВФ, усім підприємствам теплопостачання необхідно здійснити перегляд діючих тарифів на опалювальний період 2020-2021 року, сформувавши нові тарифи на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води з метою встановлення їх органами місцевого самоврядування.

На сьогодні в Черкаській області тарифи на теплову енергію та відповідні комунальні послуги вже переглянуті в Умані та Каневі. Ще 8-ма теплопостачальними підприємствами області подані заяви та необхідні розрахунки на розгляд до органів місцевого самоврядування.

Прогнозоване зменшення вартості послуги з постачання теплової енергії становитиме від 8,4 % (м. Сміла) до 18,8 % (м. Умань).

 

Джерело: сайт Черкаської ОДА