UAEU2.JPG

25 років тому, 19 липня 1995 року в місті був створений центр соціальних служб для молоді. 25 років – це багато чи мало? Залежить від того, з якого боку подивитися на цей строк. Озираючись назад, важко повірити, що пройшло вже стільки років з того часу, як утворилася наша установа. За цими швидкоплинними літами криється нелегкий 25-річний шлях утвердження міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, як спеціального закладу, що проводить соціальну роботу із сім’ями, дітьми та молоддю, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах, і надає їм соціальні послуги.

В рамках відзначення 25-річчя з дня створення Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 24 липня 2020 року відбулася конференція «Аналіз та перспективи соціальної роботи». На заході були присутні директор Черкаського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Богдан Санжарівець та його заступник Людмила Березовська, заступники міського голови Юрій Кубявка та Таїсія Дудник, керуючий справами виконкому Таїсія Стеценко, начальник відділу з питань внутрішньої політики виконавчого комітету Валентина Кравченко та суб’єкти соціальної роботи, а саме: начальник служби в справах дітей Надія Оришич та головний спеціаліст Лариса Славіна, начальник відділу освіти Сергій Бурбело, завідувач сектором в справах сім’ї, дітей, молоді та спорту Валентина Дроздова, директор Ватутінської міської філії Черкаського обласного центру зайнятості Світлана Бабенко, медична сестра центру первинної медико-санітарної допомоги Лариса Шевченко, медична сестра кабінету «Довіра» Вікторія Заглядова та спеціалісти центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Під час конференції директор центру Алла Чорнобай у своїй презентації згадала з чого все починалось, представила основні етапи розвитку Центру та його досягнення. Також присутні мали змогу переглянути відеоролик про будні соціальної служби.

Захід проходив в святковій, теплій та дружній атмосфері. Працівники Центру на свою адресу отримали щирі слова подяки та багато поздоровлень. Грамотами Черкаського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді були нагороджені провідний фахівець із соціальної роботи Світлана Лукашенко та провідний бухгалтер Тетяна Скрипай. Почесною грамотою виконавчого комітету Ватутінської міської ради була відзначена  провідний фахівець із соціальної роботи Тетяна Ільченко та грамотою Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді був нагороджений Олег Пастушенко, провідний фахівець із соціальної роботи.

Відзначаючи 25-річний ювілей установи, директор Алла Чорнобай подякувала всім його працівникам, хто працював з початку створення установи та тим, хто працює сьогодні. «Дорогі колеги, щиро дякую вам за ці 25 складних та незабутніх років, які несли в собі передусім якісне зростання Центру соціальних служб й зробили його таким, яким ми його бачимо сьогодні, – потужним, сучасним і визнаним громадою закладом. Саме високий рівень професіоналізму наших фахівців, дотримання стандартів, продуктивна співпраця та відкритість до діалогу стали складовими стабільної та успішної діяльності Центру соціальних служб протягом цих багатьох років. Внесок кожного з вас у розбудову установи та соціальної сфери має надвисоку вагу, бо дозволяє нам сьогодні впевнено робити подальші кроки з розвитку та вдосконалення нашого Центру. Дякую вам за витримку, ентузіазм та любов до обраної професії».

На завершенні заходу керівник установи висловила щиру вдячність міському голові Олександру Лисюку та його заступникам за підтримку і увагу до діяльності установи, зазначивши, що дуже важливо, коли є підтримка міської влади, тому, що професія «людина-людина» є дуже емоційно виснажливою, а забезпечення належних умов для роботи, розуміння та підтримка наших ініціатив, а також  належне фінансове забезпечення є вагомим фактором успіху та дозволяє ефективно і якісно працювати на благо людей та нашої  громади.

Також користуючись нагодою висловила щиру вдячність партнерам, які разом з нами продовжують долати нелегкий шлях самовдосконалення та поступу в процесі ствердження системи соціальних послуг та вручила подяки – начальнику Служби в справах дітей Надії Оришич,  начальнику відділу освіти Сергію Бурбелі, медичній сестрі кабінету «Довіра» Вікторії.Заглядовій.

Інформація Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді