gerbuk.JPG

З 29.05.2020 року вступили в силу зміни до статті 47-1 Закону України “Про зайнятість населення”, стосовно Порядку надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Згідно внесених змін до Закону України “Про зайнятість населення”, спрощений механізм отримання допомоги по частковому безробіттю поширюється на провадження будь-якої діяльності суб’єктів малого та середнього підприємництва та роботодавців або фізичних осіб – підприємців, які є застраховані особи.
Роботодавець, фізична особа – підприємець , який є застрахованою особою , може звернутися за отриманням допомоги по частковому безробіттю протягом 90 днів з першого дня скорочення або зупинення діяльності підприємства на період карантину, замість 30 днів , як було прийнято раніше.
На період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби (COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, доходи фізичних осіб у вигляді допомоги по частковому безробіттю не оподатковуються.
Звернутися потрібно до центру зайнятості за місцем реєстрації як платника ЄСВ та подати такі документи:
- заяву в довільній формі ( у якій також зазначається інформація про належність роботодавця до суб’єктів малого або середнього підприємництва, та до якої додаються копії підтверджуючих документів, завірених в установленому порядку, щодо середньої кількості працівників та доходу роботодавця за календарний рік, що передує року подання до центру зайнятості документів, передбачених цим пунктом);
- засвідчену роботодавцем копію наказу із зазначенням дати початку зупинення/ скорочення виробництва;
- відомості про працівників, у яких виникло право на допомогу ( П.І.Б., реєстраційний номер облікової картки платника податків);
- видану ДПС Довідку про сплату ЄСВ на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за останні шість місяців, що передують даті зупинення (скорочення).

За більш детальною інформацією звертатися до Ватутінської міської філії Черкаського ОЦЗ за телефоном 6-11-57 або за електронною адресою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Інформація Ватутінської міської філії Черкаського ОЦЗ