gerbuk.JPG

Задля створення умов для розвитку творчих здібностей і талантів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування щороку навесні проводиться міський конкурс дитячої творчості «Світ дитячих фантазій».  

Для того, щоб захід відбувся у цьому році,  працівникам служби у справах дітей виконкому Ватутінської міської ради  та Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді довелось докласти чимало зусиль, з кожним учасником працювали індивідуально, збір дитячих робіт тривав декілька днів.  

Всього у конкурсі взяли участь 15 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування шкільного віку, які проживають в прийомних та опікунських сім’ях, дитячому будинку сімейного типу.

Тематика дитячих робіт та використані матеріали були різноманітні. Юні автори виявили неабияку фантазію при їх створені.

Протягом травня у приміщенні ресурсного центру міського ЦСССДМ діяла виставка дитячих робіт, поданих на конкурс. Всі учасники мали можливість ознайомитись з роботами. А потім почалась нелегка робота  журі міського конкурсу, до складу якого увійшли: начальник служби у справах дітей Надія Оришич, директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Алла Чорнобай та мати-вихователь дитячого будинку сімейного типу Аліна Войтенко. Запитаєте  «Чому  нелегка робота?». А тому, що кожна дитяча робота по своєму оригінальна, виготовлена з натхненням, демонструє вміння використовувати різні матеріали, майстерність і фантазію. Але, порадившись все ж таки визначили кращих. Це картина Писаренко Каті, виготовлена у техніці «квілінг», та малюнок Мишука Віталія. Їх роботи направлені до м.Черкаси для участі у обласному етапі конкурсу, який проводить служба у справах дітей обласної державної адміністрації.  

Подарунки, придбані за кошти міського бюджету, були вручені учасникам конкурсу працівниками  служби у справах дітей та центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді під час відвідування родин напередодні Міжнародного Дня захисту дітей.

Як виявилось, наші підопічні не нудьгували, перебуваючи вдома на карантині, а крім робіт, поданих на конкурс, продовжували створювали нові «шедеври» і демонстрували нам свої міні-виставки поробок. Це означає, що мета конкурсу досягнута!

Інформація служби у справах дітей